Μυστικό λογισμικό καταγράφει τα πάντα σε εκατομμύρια smartphones!

Μυστικό λογισμικό καταγράφει τα πάντα σε εκατομμύρια smartphones!

 

Μυστικό λογισμικό (rootkit) που είναι εγκατεστημένο στις περισσοτερες σύγχρονες συσκευές Android, BlackBerry και Nokia ανακάλυψε ο 25χρονος αναλυτής Trevor Eckhart. … To λογισμικό αυτό, το οποίο έχει όνομα Carrier IQ καταγράφει τα πάντα που έχουν σχέση με την διασύνδεση του χρήστη με την συσκευή όπως SMS, encrypted searches κλπ.

Το παρακάτω video δείχνει το Carrier IQ να καταγράφει μια online αναζήτηση με τίτλο “hello world”, παρά το ότι ο Eckhart χρησιμοποίησε την HTTPS έκδοση του Google που υποτίθεται ότι κρύβει τις αναζητήσεις από όποιον θέλει να κατασκοπεύσει παρακολουθώντας την κίνηση μεταξύ του χρήστη και της Google.

Επίσης το βίντεο δείχνει ότι το πρόγραμμα καταγράφει κάθε αριθμό που πληκτρολογεί ο Eckhart στις κλήσεις. Από εκεί μετά τα δεδομένα (όπως αριθμοί και sms) στέλνονται μυστικά σε servers του Carrier IQ.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του λογισμικού αρνείται την οποιαδήποτε κατηγορία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC