Νέα τεχνολογία φέρνει ακόμα πιο λεπτές οθόνες αφής

Νέα τεχνολογία φέρνει ακόμα πιο λεπτές οθόνες αφής

 

Η εταιρεία Osram Opto Semiconductors δημιούργησε ένα νέο είδος υπέρυθρων LED, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με ανιχνευτές … για τη δημιουργία εξαιρετικά λεπτών οθονών αφής. 

Στο παρελθόν έχουμε ξαναδεί να χρησιμοποιείται υπέρυθρη τεχνολογία σε οθόνες αφής, όπως στην Microsoft Surface και πιο πρόσφατα στους e-readers από τους Barne & Noble και Kobo.

Ωστόσο, η τεχνολογία που παρουσιάζει η Osram είναι αρκετά ανεπτυγμένη ώστε να υποστηρίζει και multitouch ταμπλέτες, μειώνοντας παράλληλα σημαντικά το πάχος τους.

Με διάμετρο μόλις 0.45 νανόμετρα οι δίοδοι και οι αισθητήρες μπορούν εύκολα να «στριμωχτούν» σε ένα στεφάνι γύρω από μια οθόνη και να χρησιμοποιούν και μόλις 35mW κάτω από κανονικές συνθήκες.

Πλέον, το μόνο που μένει στην εταιρεία είναι να πείσει τους κατασκευαστές να χρησιμοποιήσουν και το προϊόν της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC