Νέα mid-range Samsung Galaxy A55 5G και A35 5G με ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας

Νέα mid-range Samsung Galaxy A55 5G και A35 5G με ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας

Η Samsung ανακοίνωσε δύο νέες συσκευές Galaxy A-series, τα Galaxy A55 5G και Galaxy A35 5G, τα οποία έρχονται με οθόνες 6,6” Super AMOLED και Samsung Knox Vault για ενισχυμένη ασφάλεια.

Και οι δύο συσκευές «τρέχουν» την τελευταία έκδοση του One UI που βασίζεται στο Android 14 και έχουν οθόνες FHD+ (2.220 Χ 1.080 pixels) με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz. Όπως και το περσινό Galaxy A54, έτσι και οι δύο νέες mid-range συσκευές της Samsung κάνουν χρήση του χαρακτηριστικού Vision Booster, το οποίο προσαρμόζει την οθόνη (tone mapping) βάσει του φωτισμού περιβάλλοντος ώστε να είναι ευδιάκριτη ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Σε σύγκριση ωστόσο με το Galaxy A54, η οθόνη στα Galaxy A55 5G και A35 5G είναι κατά 0,2” μεγαλύτερη (6,6”).

Η Samsung δεν αναφέρει σε ποια πλατφόρμα/ επεξεργαστή βασίζονται οι δύο νέες συσκευές της, ωστόσο σύμφωνα με την ιστοσελίδα Android Police, το Galaxy A55 5G ενσωματώνει τον επεξεργαστή Samsung Exynos 1480 ενώ το Galaxy A35 5G τον Exynos 1380. Το Galaxy A55 5G επίσης έρχεται με 8GB ή 12GB μνήμης και 128GB ή 256GB αποθηκευτικού χώρου ενώ το Galaxy A35 5G έρχεται με 6GB ή 8GB RAM και με 128GB ή 256GB αποθηκευτικού χώρου χωρίς δυνατότητα επέκτασης μέσω MicroSD (αντιθέτως αυτή η δυνατότητα υπάρχει για το Galaxy A55 5G).

Και οι δύο συσκευές έχουν από τρεις κάμερες στο πίσω μέρος, με την κύρια 50MP και την κάμερα-macro 5MP να είναι κοινές μεταξύ των δύο συσκευών (με υποστήριξη τεχνολογίας οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας ή OIS και ηλεκτρονικής σταθεροποίησης για βίντεο, τεχνολογίας γνωστής ως VDIS). Η διαφορά εντοπίζεται στην υπερευρυγώνια κάμερα που στην περίπτωση του Galaxy A55 5G βασίζεται σε αισθητήρα 12MP ενώ στην περίπτωση του Galaxy A35 5G σε αισθητήρα 8MP. Μία διαφορά ακόμα παρατηρείται στην εμπρόσθια κάμερα για selfies: Το Galaxy A55 5G διαθέτει κάμερα 32MP ενώ το Galaxy A35 5G περιορίζεται στα 13MP. Τα «Advanced AI Image Signal Processing (ISP)» και Nightography επίσης είναι χαρακτηριστικά που βρίσκονται μόνο στο Samsung Galaxy A55 5G.

Κάθε μία από τις δύο συσκευές ενσωματώνει μπαταρία 5.000 mAh με την εταιρεία να δίνει μία εκτίμηση για αυτονομία δύο ημερών. Όπως αναφέραμε, οι δύο συσκευές βασίζονται στο One UI και ενσωματώνουν την πλατφόρμα ασφαλείας Samsung Knox που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως το Knox Vault (προστατεύει τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης της συσκευής και τα δεδομένα των χρηστών), το Auto Blocker (αποκλείει εγκαταστάσεις εφαρμογών από μη εξουσιοδοτημένες πηγές, παρέχει ελέγχους ασφάλειας εφαρμογών κ.ά.) και τον Πίνακα Ελέγχου Ασφαλείας και Απορρήτου που επιτρέπει τον έλεγχο των εφαρμογών, των αδειών, δικαιωμάτων κ.ά.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Samsung, οι δύο συσκευές θα κυκλοφορήσουν με δώρο το Galaxy Fit3 από τις 22 Μαρτίου στην χώρα μας και από τις 29 Μαρτίου στην Κύπρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC