Νέος SMS Trojan απειλεί τους χρήστες Android

Νέος SMS Trojan απειλεί τους χρήστες Android

Το τελευταίο κρούσμα των απειλών που ελλοχεύουν για τα κινητά μας είναι ένας SMS trojan ο οποίος όχι μόνο …

στέλνει ακριβά SMS σε ύποτες υπηρεσίες, αλλά ταυτόχρονα εμποδίζει τις εταιρείες κινητής να ενημερώσουν τους πελάτες τους για τις νέες χρεώσεις. 

Ο HippoSMS, όπως είναι γνωστός, έκανε την πρώτη εμφάνισή του σε ανεπίσημες αγορές εφαρμογών για Android στην Κίνα. Ερευνητές στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Βορείου Καρολίνας ανέλυσαν τον HippoSMS, ο οποίος μεταδίδεται με παρασιτική μορφή: ουσιαστικά βρίσκεται κρυμμένος σε μια εκ πρώτης όψεως κανονική εφαρμογή, η εγκατάσταση της οποίας οδηγεί στη μόλυνση από το Trojan.

Το πρώτο πράγμα που κάνει ο HippoSMS είναι να ενεργοποιήσει μια υπηρεσία που στέλνει μηνύματα SMS σε έναν προκαθορισμένο αριθμό μιας premium υπηρεσίας (1066******). Ταυτόχρονα εγκαθιστά ένα ContentObserver προκειμένου να ελέγχει τα εισερχόμενα SMS και τον ρυθμίζει ώστε να μπλοκάρει αριθμούς που ξεκινούν με τον αριθμό 10 – στην Κίνα οι εταιρείες κινητής χρησιμοποιούν τέτοιους αριθμούς (10086/10010 κλπ) για να στέλνουν μηνύματα που ενημερώνουν τους συνδρομητές για το υπόλοιπο του λογαριασμού τους.

Προς το παρόν ο HippoSMS προσβάλει μόνο χρήστες στην Κίνα, αλλά αντίστοιχα malware με premium SMS έχουν εμφανιστεί σε πολλές Ευρωπαϊκές και Ασιατικές χώρες.

πηγή: pcsteps

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC