Νέο πρόσωπο για το Vimeo

Νέο πρόσωπο για το Vimeo

 

προβολής βίντεο με εκατομμύρια επισκεπτών και με φανατικούς οπαδούς. Παρόλο όμως που ο σχεδιασμός του ήταν απολύτως λειτουργικός, οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας αποφάσισαν ότι είχε παλιώσει.

Οι προηγούμενες αλλαγές που είχαν γίνει στο site ήταν το 2007 ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του site και για τα δεδομένα του Internet ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ισοδυναμεί με μια αιωνιότητα. Για το λόγο αυτό τόσο η εμφάνιση του όσο και το interface του δημιουργήθηκαν από την αρχή προκειμένου να προσφέρουν ένα ακόμη καλύτερο περιβάλλον για τους χρήστες της υπηρεσίας.

Αυτός είναι άλλωστε και ο κύριος στόχος του επανασχεδιασμού του Vimeo. Η προσθήκη επιπλέον λειτουργιών και η αυξημένη χρηστικότητα για τον επισκέπτη. Ανάμεσα τους η βελτιωμένη αναζήτηση, μια σελίδα στην οποία θα εμφανίζονται μόνο βίντεο τα οποία κυκλοφορούν υπό την άδεια Creative Commons αλλά και η δυνατότητα για ανέβασμα πολλών αρχείων μαζί.

Επιπλέον, όλος ο κώδικας του site έχει ξαναγραφτεί από την αρχή. Σκοπός της αλλαγής αυτής ήταν τυχόν αλλαγές και βελτιώσεις που θα χρειαστούν στο μέλλον να μπορούν να γίνουν εύκολα χωρίς να χρειαστεί και πάλι σχεδιασμός από το μηδέν. Παρόλο που οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ότι το νέο Vimeo λειτουργεί χωρίς προβλήματα, το νέο interface του ακόμη δεν είναι προσβάσιμο σε όλους. Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να κάνετε αίτηση και να μπείτε σε λίστα αναμονής!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC