Νομοσχέδιο “ενός χτυπήματος” ετοιμάζει η Ιταλία για την καταπολέμηση της πειρατείας

Νομοσχέδιο “ενός χτυπήματος” ετοιμάζει η Ιταλία για την καταπολέμηση της πειρατείας

 

Η Ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της πειρατείας, το οποίος περιλαμβάνει τον αποκλεισμό πρόσβασης στο Internet … απλά και μόνο με μία εικαζόμενη παράβαση, προειδοποιούν ένας δικηγόρος και ένας αναλυτής.

Επιπλέον οι πάροχοι υπηρεσιών Internet θα απαιτείται να χρησιμοποιούν φίλτρα εναντίον υπηρεσιών με περιεχόμενο προστατευμένο από πνευματικά δικαιώματα ή που χρησιμοποιούν παράνομα εμπορικά σήματα και παραβιάζουν κατοχυρωμένες πατέντες.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι η τεχνική υλοποίηση του Νομοσχεδίου. “Πιστεύω ακράδαντα ότι θα αποτελέσει το πράσινο φως (σσ το παραπάνω νομοσχέδιο) για την απομάκρυνση χρηστών από το Internet για οποιουδήποτε είδους παράβαση και όχι μόνο για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων” τονίζει ο Paolo Brini εκπρόσωπος του κινήματος ScambioEtico, που δραστηριοποιείται σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών.

Το νομοσχέδιο αυτό δέχτηκε σκληρή κριτική και από το δικηγόρο Fulvio Sarazana, ο οποίος το χαρακτηρίζει ως “τον δολοφόνο του Internet”. Δίνεται ακόμη έμφαση στην ταχύτητα με την οποία προχωράνε οι διαδικασίες για την ολοκληρωσή του, κάτι ασυνήθιστο για την Ιταλία και για ένα νομοσχέδιο συνταγμένο όχι απευθείας από την Κυβέρνηση, αλλά από μερικούς βουλευτές του κόμματος που κατέχει την πλειοψηφία εδρών.

Πάντως είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας και να παγώσει η διαδικασία ψήφισής του έως και μερικά χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC