Ξεκίνησε η διάθεση των Windows Phone 7.5 Mango και του ελληνικού Marketplace

Ξεκίνησε η διάθεση των Windows Phone 7.5 Mango και του ελληνικού Marketplace

 

Με 500 νέα χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων multitasking, ελληνικό πληκτρολόγιο και εξελληνισμένο μενού, η έκδοση Mango (7.5) των Windows Phone … ξεκινά από σήμερα να εμφανίζεται σε όλες τις συσκευές Windows Phone της αγοράς ενώ θα βρίσκεται προεγκατεστημένη σε όλες τις νέες όπως τα HTC Radar και Titan που αναμένονται τον επόμενο μήνα.

Η διαδικασία αναβάθμισης όπως υπόσχεται η Microsoft θα είναι αρκετά πιο γρήγορη από την προηγούμενη με ονομασία NoDο, κάτι που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αφού ήδη μερικές συσκευές τις HTC στο δίκτυο της Vodafone έχουν λάβει την αναβάθμιση. Η Microsoft έχει αναρτήσει ειδική ιστοσελίδα στην οποία αναφέρει την πορεία την αναβάθμισης ανά χώρα και δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ενώ σε τελευταία της ανακοίνωση διευκρινίζει ότι στόχος της είναι μέσα σε 4 εβδομάδες το αργότερο να έχουν λάβει όλοι τη νέα έκδοση. Σύμφωνα με υπολογισμούς της εταιρείας, την πρώτη εβδομάδα ένα 10% θα λάβει την αναβάθμιση ακολουθούμενο από ένα επιπλέον 25% τις επόμενες ημέρες. Μόλις διασφαλιστεί η απουσία προβλημάτων η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στη συντριπτική πλειονότητα των Windows Phone κινητών τηλεφώνων που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά.

Δυστυχώς όπως είχε διαφανεί από τις δοκιμαστικές εκδόσεις του Mango, το εξελληνισμένο μενού δεν είναι ενεργοποιημένο για όσους αναβαθμιστούν παρά μόνο το ελληνικό πληκτρολόγιο. Σημαντική ακόμα παρατήρηση ότι πιθανόν μόνο οι νέες συσκευές του εμπορίου θα έχουν ενεργοποιημένη τη δυνατότητα Wi-Fi HotSpot/Internet Sharing και μόνο στη περίπτωση που το επιτρέπει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας

Από τα υπόλοιπα νέα χαρακτηριστικά ξεχωρίζει η πιο στενή σχέση της πλατφόρμας με τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter, Linked In μέσω του People’s Hub ενώ προστίθεται στην λειτουργία των μηνυμάτων η δυνατότητα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων μέσω των υπηρεσιών Facebook Chat και Windows Live Messenger. Επίσης ο Internet Explorer 9 κάνει την εμφάνιση του πλέον και στα Windows Phone με πλήρη υποστήριξη της HTML 5 και άλλων σύγχρονων web τεχνολογιών όπως CSS3 και XHTML.

Επίσης ξεχωρίζουν

turn by turn οδηγίες πλοήγησης στην εφαρμογή των χαρτών
Ομαδοποίηση επαφών για πιο εύκολη ανάγνωση των ενημερώσεων τους και αποστολή ομαδικών sms
ενοποίηση όλων των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάτω από μια οθόνη και ομαδοποιημένες συζητήσεις
Lives tiles για ενημέρωση στην κεντρική οθόνη συγκεκριμένων στοιχείων από μια εφαρμογή χωρίς να χρειάζεται να την ανοίξετε
ανασχεδιασμένη ενότητα Xbox Live με 3D avatars, δυνατότητα σύγκρισης παιχνιδιών με άλλους φίλους σας, αποστολή μηνυμάτων και εμφάνιση των achievements που έχετε κερδίσει στα παιχνίδια

Στο Office hub υπάρχει ενσωμάτωση της υπηρεσίας Skydrive για αποθήκευση και επεξεργασία όλων των εγγράφων σας καθώς και μια πρώτη υποστήριξη της υπηρεσίας Office 365.

Παράλληλα με την κυκλοφορία του Mango, η Microsoft εγκαινιάζει το Windows Phone Marketplace το οποίο υποστηρίζει επίσημα πλέον και τη χώρα μας. Μέσω του Marketplace μπορούμε να εμφανίσουμε όλες τις εφαρμογές και τα παιχνίδια της πλατφόρμας και να επιλέξουμε να αγοράσουμε όποιο από αυτά επιθυμούμε. Η αγορά μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα από το Marketplace ενώ με το πάτημα απλά ενός κουμπιού μπορεί να μεταφερθεί ασύρματα στη συσκευή μας.

Ακόμα μπορούμε να δούμε τις φωτογραφίες/βίντεο που έχουμε ανεβάσει στο skydrive από τη κάμερα του κινητού τηλεφώνου, να εντοπίσουμε στο χάρτη την ακριβή θέση του κινητού μας τηλέφωνου, να επιλέξουμε την απομακρυσμένη κλήση, το κλείδωμα ακόμα και τη διαγραφή σε περίπτωση που η συσκευή πέσει σε λάθος χέρια, εμφάνιση πλήρης λίστας όλων των εφαρμογών που έχουμε εγκαταστήσει καθώς και εύκολης επανεγκτάστασης τους με το πάτημα ενός κουμπιού.

Όσοι δε μπορούν να περιμένουν το πότε θα έρθει η σειρά της συσκευής τους για αναβάθμιση, έχει διαρρεύσει στο Internet ένας ανεπίσημος τρόπος με τον οποίο γίνεται η αποστολή της αναβάθμισης σε όλες τις συσκευές φτάνει να ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC