Ξεκινάει νέα «βεντέτα» ο Μασκ – Μήνυσε την OpenAI και τον Άλτμαν

Ξεκινάει νέα «βεντέτα» ο Μασκ – Μήνυσε την OpenAI και τον Άλτμαν

O CEO της Tesla ξεκινάει «πόλεμο» στην OpenAI και στον Σαμ Άλτμαν. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Μασκ έχει προσωπικό όφελος να «κυνηγήσει» την OpenAI καθώς ο ίδιος έχει ιδρύσει δική του εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία «xAI».

Ο Έλον Μασκ επιλέγει να ανοίξει «βεντέτα» με άλλο ένα στέλεχος υψηλού προφίλ από τον κλάδο της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, ο CEO της Tesla κατέθεσε μήνυση κατά της OpenAI και του Σαμ Άλτμαν, ισχυριζόμενος ότι παραβίασε το καταστατικό ίδρυσης της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης με τη σύναψη εμπορικής συνεργασίας με την Microsoft.

Ο Μασκ ισχυρίζεται ότι η OpenAI έχει εξελιχθεί σε μια «de facto θυγατρική» της Microsoft, που αποτελεί και τον κύριο χρηματοδότη της. Ο Έλον Μασκ ήταν συνιδρυτής της OpenAI το 2015, αλλά παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο το 2018 και έκτοτε έχει επικρίνει πολλές φορές την εταιρεία για τις κινήσεις της.

«Η παρούσα αγωγή κατατίθεται για να υποχρεωθεί η OpenAI να τηρήσει το καταστατικό ίδρυσης και να επιστρέψει στον στόχο της, να αναπτύξει την γενετική τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος της ανθρωπότητας, και όχι για να επωφεληθούν προσωπικά οι μεμονωμένοι εναγόμενοι και η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο», έγραψαν οι δικηγόροι του Μασκ στην αγωγή.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Μασκ έχει προσωπικό όφελος να «κυνηγήσει» την OpenAI καθώς ο ίδιος έχει ιδρύσει δική του εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία «xAI». Ωστόσο σύμφωνα με το barrons, αυτή η ιστορία είναι άλλο ένα σημάδι ότι η στάση της OpenAI που δηλώνει μη κερδοσκοπική με στόχο να βοηθήσει την ανθρωπότητα, είναι πηγή πονοκεφάλων για την ίδια αλλά και την Microsoft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC