Ξεκινάει σήμερα το Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας

Ξεκινάει σήμερα το Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας

 

εφαρμογή στην καθημερινότητά μας. Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, διοργανώνει το Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας «FEST1», στο οποίο διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και ερευνητές θα μιλήσουν για τις τεχνολογίες αιχμής και τις σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις.

Οι πρωινές εκδηλώσεις απευθύνονται κυρίως σε μαθητές, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν μέσα από οργανωμένες ξεναγήσεις, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, ερευνητές και φοιτητές.

Πρόκειται για μία συνεργασία του Βρετανικού Συμβουλίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ).

Το πρόγραμμα θα κλείσει με τον τελικό του διαγωνισμού «School Lab» για την επικοινωνία της επιστήμης στα σχολεία, που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την i-create της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας. Ο τελικός θα λάβει χώρα την Κυριακή το πρωί και από αυτόν θα προκύψει η ελληνική μαθητική ομάδα, η οποία θα ταξιδέψει στο επιστημονικό φεστιβάλ του Τσέλτενχαμ της Βρετανίας.

Το Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας FEST11 θα λάβει χώρα από τις 15 έως τις 18 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του ΕΙΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC