Οι «σιωπηλές κάμερες» των κινητών η χαρά των ηδονοβλεψιών;

Οι «σιωπηλές κάμερες» των κινητών η χαρά των ηδονοβλεψιών;

Οι φωτογραφικές των περισσοτέρων smartphone, διαθέτουν ένα ενσωματωμένο εικονικό ήχο κλείστρου, ώστε να αποτρέπεται η χρήση τους για την …

φωτογράφιση ανθρώπων δίχως την συγκατάβασή τους.

Όμως, ένα νέο κύμα «σιωπηλών» εφαρμογών, μερικές εκ των οποίων έχουν σχεδιαστεί επί τούτου για τέτοιου είδους χρήση, κατηγορούνται για την αύξηση που έχει σημειωθεί στην παράνομη φωτογράφιση στην Ιαπωνία, αλλά και σε άλλες γωνιές του πλανήτη.

Το περασμένο έτος, μόνο, καταγράφηκαν 1.741, σύμφωνα με μια έκθεση στο Mercury News, αριθμός που υποδεικνύει μία αύξηση της τάξης του 60% σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια. Μερικές εφαρμογές μάλιστα, προσφέρουν «επιπλέον» κάλυψη στους ηδονοβλεψίες με το να προβάλλουν στην οθόνη του κινητού την εικόνα ενός sms ή e-mail, ενώ στην πραγματικότητα ο χρήστης τραβάει κάποιο βίντεο ή φωτογραφίες.

Ιάπωνες ακαδημαϊκοί έκαναν έκκληση στις αρχές ώστε να επιβληθεί κάποιος σχετικό κανονισμός για αυτές τις «σιωπηλές» εφαρμογές, υποστηρίζοντας ότι τελικά οι εν λόγω χρησιμοποιούνται για «εγκληματικές» ενέργειες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC