Οι Έλληνες γυρνούν την πλάτη στα κρυπτονομίσματα: Μόλις ένας στους δέκα επενδύει σε αυτά

Οι Έλληνες γυρνούν την πλάτη στα κρυπτονομίσματα: Μόλις ένας στους δέκα επενδύει σε αυτά

Την πλάτη στα κρυπτονομίσματα γυρίζουν οι Έλληνες, οι οποίοι είναι από τους πλέον αδρανείς επενδυτές σε crypto στην Ευρώπη.

Αν και η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται από τις περιοχές του πλανήτη με την ταχύτερη διείσδυση των κρυπτονομισμάτων, οι Έλληνες δεν ανήκουν στους φανατικούς επενδυτές.

Όπως αναφέρει το sepe.gr, μόλις το 10% των πολιτών στην Ελλάδα απαντά ότι έχει κάποιου είδους επένδυση σε κρυπτονομίσματα, ενώ το 11% απαντά ότι προτιμά τα παραδοσιακά επενδυτικά εργαλεία. Στην πρωταθλήτρια της Ε.Ε. των 27, Σλοβενία, το αντίστοιχο ποσοστό είναι σχεδόν διπλάσιο, 18%.

Στην Ελλάδα, όπως και σε άλλα 13 κράτη-μέλη της Ε.Ε., το ποσοστό του πληθυσμού, που επενδύει σε κρυπτονομίσματα, κινείται κάτω από το 10%. Αντίθετα, σε 13 κράτη-μέλη τα ποσοστά υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων κινούνται πάνω από το 10%.

Στην κορυφή της ευρωπαϊκής λίστας με τις πλέον ενεργές χώρες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται η Σλοβενία, η οποία θεωρείται από ορισμένους το πιο φιλικό προς τα crypto έθνος στον κόσμο. Σύμφωνα με έρευνα του Visual Capitalist, που επεξεργάζεται στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, το 18% του πληθυσμού της Σλοβενίας έχει κάποιο είδος επένδυσης σε κρυπτονομίσματα.

Αρκετά υψηλά στην ίδια κατάταξη βρίσκεται η Κροατία με 16%, ενώ και το Λουξεμβούργο κατατάσσεται επίσης στη λίστα με τις πλέον φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα ευρωπαϊκές χώρες, με ποσοστό 14%. Ακολουθούν Βουλγαρία και Κύπρος με ποσοστό 13% του πληθυσμού να επενδύει σε cpypto. Μάλιστα, ειδικά στην περίπτωση της Κύπρου, το ποσοστό του πληθυσμού, που επενδύει σε κρυπτονομίσματα, είναι υψηλότερο από εκείνο των πολιτών που εμπιστεύονται τα παραδοσιακά επενδυτικά εργαλεία (10%).

Κρυπτονομίσματα: Γυρίζουν την πλάτη οι χρήστες
Η στάση των πολιτών απέναντι στις επενδύσεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι ριζικά διαφορετική σε 14 ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία γυρίζουν την πλάτη στα συγκεκριμένα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Συνολικά, πάντως, κατά μέσο όρο στην Ε.Ε. των 27 κρατών – μελών, το 8% των πολιτών απαντά ότι έχει στην κατοχή του κρυπτονομίσματα. Μάλιστα, το 40% όσων έχουν επενδύσει σε crypto απαντά ότι το έκανε αγοράζοντας κρυπτονομίσματα από κάποια άλλη χώρα της Ε.Ε.

Όσον αφορά τις χώρες με χαμηλότερα επίπεδα επενδύσεων σε crypto σε αυτές, εκτός από την Ελλάδα, περιλαμβάνονται η Μάλτα και η Σουηδία, όπου μόλις το 10% του πληθυσμού είναι φιλικό προς τις κρυπτο-επενδύσεις.

Ακόμη λιγότερο δημοφιλή είναι τα crypto σε χώρες, όπως το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία. Οι τρεις πρώτες χώρες συγκεντρώνουν ποσοστό 6% στις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, με τη Γαλλία να αναδεικνύεται στην πλέον αντίθετη στα crypto χώρα της Ε.Ε.

Από τα συγκεκριμένα στατιστικά προκύπτει ότι τα πλουσιότερα ευρωπαϊκά κράτη είναι εκείνα που εμπιστεύονται λιγότερο τα κρυπτονομίσματα, δίνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης τους σε παραδοσιακά επενδυτικά εργαλεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC