Οι Γερμανοί εθισμένοι στο internet

Οι Γερμανοί εθισμένοι στο internet

Μισό εκατομμύριο Γερμανοί είναι εξαρτημένοι από το διαδίκτυο, από τους οποίους το 5% είναι έφηβοι.

Περίπου 560.000 άνθρωποι ηλικίας 14 … με 64 ετών χαρακτηρίζονται “εθισμένοι” στο internet, με τους νεότερους να είναι πιο ευάλωτοι, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού υπουργείου Υγείας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η έρευνα, που έγινε από δύο πανεπιστήμια της ανατολικής Γερμανίας, χαρακτηρίζει εθισμό την υπερβολική χρήση του διαδικτύου χωρίς επίγνωση των κινδύνων που υπάρχουν.

Η εξάρτηση από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης είναι μεγαλύτερη στα κορίτσια (77%), όμως είναι εξίσου σημαντική και στα αγόρια (65%), την ώρα που ένα στα τρία αγόρια (33%) έχουν εθιστεί και σε κάποιο διαδικτυακό παιχνίδι, έναντι μόλις του 7% των κοριτσιών.

Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που δεν βρίσκουν την αναγνώριση στον πραγματικό κόσμο, δυσκολεύονται να κάνουν φίλους και προτιμούν την εικονική από την πραγματική ζωή.

Ο εθισμός έχει ως συνέπεια τη μείωση των ωρών του ύπνου, τις συστηματικές απουσίες από το σχολείο για τους νεότερους, την αποξένωση από τους ανθρώπους, αλλά και την κατανάλωση χαμηλής ποιότητας φαγητού.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της έρευνας Χανς Γιούργκεν Ρουμπφ οι άνθρωποι που θεωρούνται εθισμένοι περνούν κατά μέσο όρο τέσσερις ώρες ημερησίως στο internet.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC