Οι δωρεάν εφαρμογές εξαντλούν τη μπαταρία του smartphone

Οι δωρεάν εφαρμογές εξαντλούν τη μπαταρία του smartphone
 
Αν υπάρχει ένας και μόνο λόγος για να πληρώνεις για τις εφαρμογές που κατεβάζεις είναι ότι αυτές δεν ξοδεύουν την μπαταρία του smartphone σου.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Purdue στην Ιντιάνα οι μπαταρίες των Android και Windows συσκευών τελειώνουν πιο γρήγορα εξαιτίας των δωρεάν εφαρμογών που μπορεί να χρησιμοποιεί ο χρήστης.

Αιτία είναι ότι οι δωρεάν εφαρμογές περιέχουν περισσότερες διαφημίσεις, οι οποίες χρησιμοποιούν αρκετή ενέργεια από τη μπαταρία.

Οι ερευνητές ανέφεραν χαρακτηριστικά πως όταν κάποιος παίζει τη δωρεάν έκδοση του Angry Birds, το 20% της μπαταρίας που χρησιμοποιεί η εφαρμογή πάει στις διαφημίσεις που εμφανίζονται όταν περνάει ο παίκτης πίστα.

Παράλληλα, το 45% της ενέργειας της μπαταρίας ξοδεύεται στις υπηρεσίες τοποθεσίας της συσκευής για να είναι ακόμα πιο στοχευμένες οι διαφημίσεις που εμφανίζονται.

Τα ευρήματα της μελέτης θα παρουσιαστούν στη συνάντηση EuroSys στη Βέρνη τον επόμενο μήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC