Οι ληστές του διαδικτύου ξαναχτυπούν!

Οι ληστές του διαδικτύου ξαναχτυπούν!

Το εντυπωσιακό ποσό των 137 εκατομμυρίων δολαρίων κλάπηκε πέρυσι από απάτες που έγιναν με αυστραλιανές πιστωτικές κάρτες. Η εγκληματική αυτή … δραστηριότητα έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια και το ποσόν των μετρητών που κλάπηκαν υπερδιπλασιάστηκε.

Αλλά η πραγματική εικόνα θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη καθώς το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Εγκληματολογίας αναφέρει ότι η διαδικτυακή απάτη ήταν ένα από τα πιο λιγότερο καταγγελθέντα αδικήματα, αφού λιγότερο από το 50% των περιστατικών επικοινώνησαν με την αστυνομία.

Τόνισαν, επίσης, ότι οι περισσότερες δόλιες συναλλαγές ολοκληρώθηκαν μέσω του διαδικτύου, καθώς οι απατεώνες μπορούσαν άνετα να ασκήσουν τις παράνομες δραστηριότητές τους μέσα από την άνεση του σπιτιού τους.

«Η απάτη συμβαίνει πολύ περισσότερο online από οπουδήποτε αλλού» είπε ο αστυνομικός επιθεωρητής Τζον Μάνλεϊ, επικεφαλής της ομάδας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στη Βικτώρια. Οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες έχουν λάβει τα στοιχεία της κάρτας του πελάτη είτε ξεγελώντας τα μηχανήματα των ΑΤΜ και τα τερματικά των EFTPOS, είτε με «χάκινγκ» στο πληροφοριακό σύστημα των υπολογιστών των επιχειρήσεων .

«Χρησιμοποιούν, στη συνέχεια, τις λεπτομέρειες online, όπου δεν χρειάζεται καν να γνωρίζουν τον αριθμό PIN της κάρτας».

Η Αυστραλιανή Επιχείρηση Εκκαθάρισης Πληρωμών (APCA), η οποία θεωρείται ο οικονομικός φύλακας της βιομηχανίας, δήλωσε ότι $137.048.560 δολάρια κλάπηκαν από Αυστραλιανές-τραπεζικές κάρτες το τελευταίο οικονομικό έτος. Το οικονομικό έτος του 2005/06, το ποσό αυτό κυμαινόταν μόλις πάνω από $59 εκατομμύρια. «Συνολικά 102.583.716 δολάρια κλάπηκαν επιτυχώς δίχως παρουσία κάρτας, αυτό βέβαια θα μπορούσε να είναι μέσω του τηλεφώνου ή ταχυδρομικώς, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, είναι μέσω του Διαδικτύου», είπε μια εκπρόσωπος της APCA. Είναι ανησυχητικό το γεγονός, ότι ο αριθμός των περιστατικών έχει αυξηθεί από 152.701 πριν από πέντε χρόνια σε 583.749 φέτος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC