Οι πέντε ακριβότερες εξαγορές της Google

Οι πέντε ακριβότερες εξαγορές της Google

 

αρχή, τότε θα καταχωρηθεί ως η μεγαλύτερη εξαγορά του διαδικτυακού γίγαντα. 

O αντιπρόεδρος της Google, David Lawee είχε δηλώσει στο Reuters, ότι η επιθετική στρατηγική της εταιρείας μέχρι τώρα, της έχει αποφέρει τελικά μεγάλα έσοδα. Μεγάλα στοιχήματα με μικρές εταιρείες, όπως το YouTube και τα Android, μπορεί να είχαν εγείρει αμφιβολίες όταν αρχικά οι συμφωνίες είχαν μία καθοδική πορεία, όμως τώρα η επιτυχημένη πλέον πορεία τους, αποδεικνύει ότι η εταιρεία είχε πάρει σωστές αποφασίσεις.

Θα αποβεί όμως και αυτή η συμφωνία μία έξυπνη κίνηση, ή θα αποδειχθεί μια δαπανηρή αστοχία δισεκατομμυρίων ευρώ. Η ονομαστική τιμή αγορά της Motorola Mobility, είναι 4 φορές μεγαλύτερη από την συμφωνία με την DoubleClick, που μέχρι τώρα κατείχε τα πρωτεία για την μεγαλύτερη εξαγορά της Google.

Ακολουθούν οι 5 ακριβότερες εξαγορές στις οποίες έχει προχωρήσει η Google


1. ITA Software ($700 εκατομμύρια) 


2. AdMob ($750 εκατομμύρια)


3. YouTube ($1.65 δισεκατομμύρια)


4. DoubleClick ($3.1 δισεκατομμύρια)


5. Motorola Mobility ($12.5 δισεκατομμύρια)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC