Οι περισσότεροι γονείς παρακολουθούν τα παιδιά τους στο Facebook

Οι περισσότεροι γονείς παρακολουθούν τα παιδιά τους στο Facebook

Σύμφωνα με ένα νέο infographic που κυκλοφόρη …

σε από την εταιρεία ερευνών αγοράς Lab42, οι γονείς προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες για τα παιδιά τους μέσω του Facebook, με ένα ποσοστό της τάξεως του 43% να ελέγχει τα προφίλ τους καθημερινά.

Η μελέτη – η οποία διεξήχθη μεταξύ 500 χρηστών κοινωνικών δικτύων- διαπίστωσε ότι το 92% των γονέων είναι στο Facebook φίλοι με τα παιδιά τους (όλων των ηλικιών) και ο πιο συνηθισμένος λόγος που οι περισσότεροι στρέφονται στο δίκτυο είναι για να καταφέρουν να μάθουν περισσότερα για τις αλληλεπιδράσεις των παιδιών τους. Η ασφάλεια ήταν όπως φαίνεται ο κορυφαίος λόγος για την παρακολούθηση των προφίλ τους (40%), ακολουθούμενη από την απλή περιέργεια (15%).

Ωστόσο, το 55% των γονέων θέλει να σιγουρευτεί ότι δεν επηρεάζει τις ασχολίες των παιδιών του στο σχολείο, στο σπίτι και σε άλλες δραστηριότητες.

Άλλες κορυφαίες ανησυχίες περιλαμβάνουν το κατά πόσο ασχολούνται εκείνα με τους φίλους και την οικογένειά τους (45%), πιθανές συναντήσεις με αγνώστους (41%), τον εκφοβισμό των άλλων (17%) ή να είναι τα ίδια θύματα εκφοβισμού (16%). Ένα τεράστιο ποσοστό (72%) γονέων έχουν ακόμη και τους κωδικούς των παιδιών τους για το Facebook.
Από την άλλη όμως και τα ίδια τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τα προφίλ των γονιών τους. Αναρτούν μηνύματα στους τοίχους τους (54%) και σχόλια στις φωτογραφίες (51%).

Για τα αναλυτικά στατιστικά σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις γονέα-παιδιού στο Facebook, δείτε το infographic παρακάτω:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC