Ο «Σούπερμαν» της NVIDIA

Ο «Σούπερμαν» της NVIDIA

Γνωρίζαμε ήδη για το… Κal-El, το τετραπύρηνο τσιπάκι της NVIDIA με το προσωνύμιο του Σούπερμαν. Για διάφορες λεπτομέρειες που το … αφορούν θα πρέπει να περιμένουμε το ντεμπούτο του στις ταμπλέτες και τα smartphones.

Μέχρι τότε, πάντως, οι λεπτομέρειες που γνωστοποίησε η ΝVIDIA μιλάνε για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας, καλύτερη επίδοση και βέλτιστη χρήση των «physics» που εμπλέκονται στα μοντέρνα παιχνίδια.

Οι τέσσερις πυρήνες, πάντως, στην πραγματικότητα είναι πέντε, αφού παρέα στους τέσσερις Cortex A9 κάνει ένας «σύντροφος» πυρήνας ο οποίος είναι σχεδιασμένος να αναλαμβάνει τα πιο ελαφρά προγράμματα.

Η συχνότητα του πέμπτου πυρήνα «φρενάρεται» στα 500 MHz, και προσφέρει βελτιωμένη απόδοση για προγράμματα όπως το email, Twitter/ Facebook, widgets, εφαρμογές του background και live επιφάνειες εργασίας.

Ετσι, οι υπόλοιποι τέσσερις πυρήνες είναι ελεύθεροι να «τρέξουν» αυτό για το οποίο είναι κατασκευασμένοι, όπως παιχνίδια, browsing, editing βίντεο και ακουστικού περιεχομένου, 3D και άλλα, ενώ σύμφωνα πάντα με την εταιρία, η απόδοσή του είναι κατά 50% μεγαλύτερη από το Tegra 2.

Παρατίθεται και η πηγή για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα:
http://blogs.nvidia.com/2011/09/quad-core-kal-el%E2%80%99s-stealth-fifth-core-lets-it-save-on-energy/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC