Ο Έλον Μασκ έστειλε 22 δορυφόρους στο διάστημα: Δείτε βίντεο από την εκτόξευση

Ο Έλον Μασκ έστειλε 22 δορυφόρους στο διάστημα: Δείτε βίντεο από την εκτόξευση

Το διαστημικό σκάφος Falcon της SpaceX του Έλον Μασκ, εκτόξευσε 22 δορυφόρους Starlink, σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη γη. Είναι η πρώτη από τις δύο διαδοχικές εκτοξεύσεις που θα πραγματοποιήσει η SpaceX σε λίγες ώρες.

Η εκτόξευση του Falcon της SpaceX του Έλον Μασκ πραγματοποιήθηκε από τη βάση «Vandenberg Space Force Base» στην Καλιφόρνια και η αποστολή μεταδόθηκε ζωντανά.

Σε λίγες ώρες, ένας άλλος πύραυλος Falcon 9 θα εκτοξεύσει άλλους 23 δορυφόρους Starlink.

Εικόνες από τη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας δείχνουν ένα έντονο φως στον ουρανό μετά την εκτόξευση.

Η SpaceX εκτόξευσε, για πρώτη φορά, τους δορυφόρους Starlink τον Μάιο του 2019 και έχει ήδη στείλει στο διάστημα πάνω από 5.000 δορυφόρους.

Η αποστολή της Κυριακής 14 Ιανουαρίου αποτελεί την τέταρτη εκτόξευση από την Πρωτοχρονιά για τη SpaceX, η οποία σχεδιάζει να εκτοξεύσει 144 αποστολές φέτος.

Μέχρι στιγμής, το ρεκόρ της SpaceX του Έλον Μασκ είναι 98 εκτοξεύσεις, επίδοση που σημειώθηκε το 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC