Ο ανταγωνιστής του iPad Mini έρχεται από την Microsoft;

Ο ανταγωνιστής του iPad Mini έρχεται από την Microsoft;


Υπήρχε ήδη η φήμη αλλά πλέον έχουμε τις πρώτες επίσημες πληροφορίες πως η Microsoft ετοιμάζει Windows 8 tablets μικρότερα από 10 ίντσες. Σε επικοινωνία με τους επενδυτές σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας ο CFO της Microsoft Peter Klein ανέφερε πως τα μικρής οθόνης Windows tablets βρίσκονται υπό κατασκευή.

Σύμφωνα με τον Klein ο κολοσσός λογισμικού δουλεύει με τους συνεταίρους κατασκευαστές για να αναπτύξει « μια νέα σειρά μικρών touch συσκευών με λειτουργικό Windows» σε «ανταγωνιστικές τιμές».

H ακριβής διάσταση της οθόνης των επερχόμενων «μικρών» συσκευών δεν είναι γνωστή, αλλά υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάμεσα στο μεγαλύτερο κινητό Windows Phone (το HTC Titan II, στις 4.7 ίντσες) και στα μικρότερα Windows 8 tablets, που το μικρότερο είναι στις 10,1 ίντσες. Εργαζόμενοι στην Microsoft έχουν αναφέρει πως τεχνικά δεν υπάρχει κάτι που να εμποδίζει την παραγωγή μιας τέτοιας συσκευής.

Μια πρόσφατη μελέτη της TrendForce έδειξε πως τα tablets με μέγεθος 8 ίντσες κατακτούν μερίδιο αγοράς με ταχείς ρυθμούς, κατά κύριο λόγο χάρη στο Apple iPad Mini. Είναι πιθανόν η Microsoft να εστιάσει στο συγκεκριμένο μέγεθος αν και για να είναι πραγματικά ανταγωνιστική με Android tablets όπως το Kindle Fire HD, θα πρέπει να λάβει υπόψιν και την κατηγορία των 7 ιντσών.

Υπάρχει επίσης το ερωτηματικό για το αν οι συσκευές θα τρέχουν Windos 8 ή Windows RT, με το τελευταίο να είναι πιο κατάλληλο για tablets αλλά και να μην έχει ευρεία αποδοχή λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων σε σχέση με τα full featured Windows 8.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC