Ο αυτόματος πωλητής του μέλλοντος

Ο αυτόματος πωλητής του μέλλοντος
Οι νόστιμες λιχουδιές που βρίσκονται πίσω από το διαφανές παράθυρο των αυτόματων πωλητών αποτελούν ένα μεγάλο πειρασμό. Ένας ιάπωνας …

κατασκευαστής μηχανών αυτόματης πώλησης θέλησε να αναβαθμίσει τις μηχανές αυτές, προσθέτοντας μια μία ακόμα πινελιά στη ρουτίνα του φαγητού στη δουλεία. Ο Sanden έχει αναπτύξει μια φουτουριστική μηχανή με μία οθόνη αφής 65 ιντσών!

Η οθόνη παίρνει τη θέση του συνηθισμένου διαφανές προστατευτικού πλαστικού ανάμεσα στον πελάτη και τα προϊόντα Ο χρήστης, μπορεί να δει τα προϊόντα μέσα από την οθόνη, καθώς επίσης και γραφικά, κινούμενες εικόνες και κείμενο! Όταν δεν βρίσκεται κανείς τριγύρω, η οθόνη δείχνει την ώρα και κάποια διασκεδαστικά κινούμενα σχέδια, προφανώς για να προσελκύσει τους δυνητικούς πελάτες.

Όταν όμως κάποιος πλησιάσει, τότε το μηχάνημα ενεργοποιεί το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου. Αν είστε γνωστός πελάτης, το μηχάνημα σας υποδέχεται προτείνοντάς σας προϊόντα. Εάν χρησιμοποιείται για πρώτη φορά το μηχάνημα, μπαίνει σε κατάσταση αναγνώρισης προσώπου και προσπαθεί να εντοπίσει σε ποια δημογραφική ομάδα ανήκετε, ώστε να σας κάνει τις αντίστοιχες προτάσεις προϊόντων.

Η εταιρεία πίσω από αυτό -το βγαλμένο από το μέλλον και ταυτόχρονα «τρομαχτικό»- μηχάνημα, προσβλέπει στην πώληση προϊόντων όπως καλλυντικά και κρασί. Η ιδέα τους, όμως, είναι τόσο εξελιγμένη και ευέλικτη που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε άλλο είδος προϊόντων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC