Ο νέος tablet υπολογιστής της Microsoft

Ο νέος tablet υπολογιστής της Microsoft
Η multitouch τεχνοτροπία που εισήγαγε η Apple στο κόσμο της τεχνολογίας φαίνεται να καθιερώνεται για τα καλά. Η Microsoft …
με το νέο της προϊόν περνάει αυτή τη τεχνολογία σε ένα νέο στάδιο. 

Η επόμενη γενιά του tablet «Surface» θα διαθέτει οθόνη αφής 40 ιντσών, και θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει 50 «αγγίγματα» τη φορά. Επιπλέον θα αντιλαμβάνεται τόσο το δάχτυλο όσο και γραφίδες και οτιδήποτε άλλο θα αγγίζει την οθόνη του.

Η Full HD οθόνη του διαθέτει ένας πλήρως ενισχυμένο υπολογιστή Windows –και είναι μόνο 4 ίντσες παχύς.

Η οθόνη λειτουργεί με ακτίνες φωτός, οι οποίες στέλνονται στην επιφάνεια της οθόνης, και με την αναγνώριση ενός αγγίγματος στέλνονται πίσω σε ειδικά στρώματα αισθητήρων και εφαρμόζουν την εντολή.

Επιπλέον, μπορεί να ανιχνεύσει όχι μόνο τα δάχτυλα, αλλά οποιαδήποτε αντικείμενα πάνω στο τραπέζι – ενώ οι άλλες τεχνολογίες αφής περιορίζονται στα αντικείμενα που μπορούν να ανιχνεύσουν.

Για παράδειγμα, αγγίζοντας μια οθόνη του iPhone με ένα στυλό δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Το tablet διατίθεται με εφαρμογές, οι οποίες επιτρέπουν στα παιδιά να ζωγραφίσουν ή να σχεδιάσετε απευθείας στην οθόνη – ή ακόμα και να επεξεργαστείτε φωτογραφίες και να τις αποστείλετε στο Facebook.

Το προηγούμενο Surface tablet της Microsoft ήταν ημι-διαφανές, και η οθόνη αφής λειτουργούσε με κάμερες που βρίσκονταν κάτω από την οθόνη.

Στην CES 2011, η Microsoft παρουσίασε την επόμενη γενιά της τεχνολογίας Microsoft Surface PixelSense ™, η οποία δίνει στο LCD πάνελ τη δυνατότητα να αναγνωρίζει την αφή χωρίς τη χρήση των καμερών.

Η οθόνη μπορεί να κρεμαστεί σε έναν τοίχο και η συσκευασία περιλαμβάνει «πόδια» για να το χρησιμοποιείτε σαν τραπέζι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC