Ο Chrome ξεπερνά για πρώτη φορά τον Firefox σε μερίδιο χρήσης

Ο Chrome ξεπερνά για πρώτη φορά τον Firefox σε μερίδιο χρήσης
Για πρώτη φορά στα τρία χρόνια της κυκλοφορίας του ο Google Chrome browser ξεπέρασε τον Firefox σε …

μερίδιο χρήσης, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της έκθεσης του StatCounter, ενώ για το Net Applications ο Firefox βρίσκεται για 4 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά.

Το StatCounter αναφέρει ότι τον περασμένο μήνα ο Chrome κατείχε το 25.7% του παγκόσμιου μεριδίου των browser καταλαμβάνοντας τη θέση του Firefox ο οποίος είχε αντίστοιχο ποσοστό 25.23%. Η απήχηση του Chrome φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλη στους χρήστες του Internet, αν αναλογιστεί κανείς ότι δύο χρόνια πριν το μερίδιό του δεν υπερέβαινε το 4.66%.

Το Net Applications θέλει τον Chrome να είναι τρίτος με μερίδιο αγοράς 18.2% για το Νοέμβριο με άνοδο 0.7%, και τον Firefox να παραμένει δεύτερος με 22.1% αλλά παρουσιάζοντας πτώση κατά 0.4%. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι θέμα χρόνου ο Chrome να ξεπεράσει τον Firefox σε μερίδιο χρήσης, και εκτιμά αυτό να γίνεται στα στατιστικά του Μαρτίου 2012.

Η εξέλιξη του Chrome στα 3 χρόνια της παρουσίας του στην αγορά των browser χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από θετική, αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν αρκετές αξιόλογες εναλλακτικές επιλογές με πολλά έτη παρουσίας όπως ο Opera, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να αποσπάσει μερίδιο άνω του 2%.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Και οι δύο παραπάνω εταιρείες παρουσιάζουν τον Internet Explorer ως το μεγάλο πρωτοπόρο σε μερίδιο χρήσης, με ποσοστό 40.63% και 52.63% αναλόγως την έρευνα. Ο Safari της Apple δεν έχει ιδιαίτερη απήχηση στους επιτραπέζιους υπολογιστές έχοντας μερίδιο της τάξεως του 5%, κρατάει όμως τα σκήπτρα στις φορητές συσκευές με ποσοστό 55%. Επιπλέον αξίζει να αναφερθεί ότι όσον αφορά τις φορητές συσκευές, ο προεπιλεγμένος browser του Android έχει ξεπεράσει σε σε μερίδιο χρήσης τον Opera Mini, με τα ποσοστά τους να είναι 20.1% και 16% αντίστοιχα.

Οι browser για φορητές συσκευές αντιπροσωπεύουν μικρό ποσοστό της αγοράς, αλλά με τη μεγάλη απήχηση που έχουν στους καταναλωτές οι συσκευές tablet και τα smartphones τα τελευταία χρόνια, η πλοήγηση στο Internet μέσω αυτών παρουσιάζει σημαντική αύξηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC