Ο Eυρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος κατασκεύασε κάμερα ενός δις pixel

Ο Eυρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος κατασκεύασε κάμερα ενός δις pixel
Ο Eυρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρώσει την κατασκευή της μεγαλύτερης ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής που θα χρησιμοποιηθεί για απο …

στολή στο διάστημα και ονομάζεται GAIA. Διαθέτει κάμερα ενός δισεκατομμυρίων pixels και θα βοηθήσει στη 3D χαρτογράφηση του γαλαξία στον οποίο ανοίκει και η Γη.

To GAIA πρόκειται να φωτογραφήσει χιλιάδες εκατομμύρια αστέρια και εκατοντάδες χιλιάδες άλλα ουράνια σώματα. Ο ΕΟΔ αναφέρει ότι ο φακός είναι τόσο ακριβής, καθώς αν τραβούσε μία λήψη από τη Γη θα μπορούσε κανείς να μετρήσει τη μικρογραφία ενός ανθρώπου στη σελήνη.

Η επιχείρηση της χαρτογράφησης του γαλαξία μας θα ξεκινήσει το 2013 και μαζί με όλες τις μετρήσεις που θα διεξαχθούν, θα παραχθούν νέες αυστηρές δοκιμασίες για τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC