Ο Elon Musk χρηματοδοτεί τη μήνυση ηθοποιού της σειράς Mandalorian κατά της Disney

Ο Elon Musk χρηματοδοτεί τη μήνυση ηθοποιού της σειράς Mandalorian κατά της Disney

Αφού δεσμεύτηκε να βοηθήσει όσους υφίστανται «άδικη μεταχείριση» για τις αναρτήσεις τους στο Twitter, ο Elon Musk χρηματοδοτεί τώρα μια αγωγή κατά της Disney, μιας εταιρείας που ανέστειλε τις διαφημίσεις της στο Twitter/X.

Η μήνυση αφορά την Gina Carano, μια ηθοποιό που η Disney έκοψε από την τηλεοπτική σειρά The Mandalorian, μετά από αμφιλεγόμενες αναρτήσεις στο Twitter. Η Carano ανακοίνωσε ότι μήνυσε την εταιρεία για παράνομη διακοπή συνεργασίας και μεροληψία, σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας της Καλιφόρνια.

Το tweet της Carano αποκάλυψε επίσης ότι οι δικηγόροι του Musk βοήθησαν στην ανάπτυξη της αγωγής. «Πριν από μερικούς μήνες ο @ElonMusk έγραψε στο Twitter ότι εάν κάποιος απολύθηκε επειδή χρησιμοποίησε την πλατφόρμα (X) για την άσκηση του δικαιώματός του στην ελευθερία του λόγου, θα ήθελε να προσφέρει σε αυτούς τους ανθρώπους νομική εκπροσώπηση», έγραψε. «Πολύ ευγενική προσφορά, αλλά ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα πίστευα ότι κάποιος θα αναλάμβανε την υπόθεσή μου εναντίον της Lucasfilm/Disney».

Απαντώντας στο tweet της Carano, ο Musk έγραψε: «Παρακαλούμε ενημερώστε μας εάν θέλετε να συμμετάσχετε στη μήνυση κατά της Disney».

Σε ένα επόμενο tweet, ο Musk πρόσθεσε: «Περιμένω ότι αυτή θα είναι μία από τις πολλές αγωγές εναντίον της Disney. Υπήρξαν κατάφωρα ρατσιστές, σεξιστές και λογοκρίνουν εδώ και χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μία τεράστια πηγή από email/κείμενα/slack/ και τα λοιπά».

Η νομική αγωγή έρχεται λίγους μήνες μετά που ο Musk είπε στους διαφημιστές που είχαν αναστείλει τη διαφήμιση στο Twitter «go f… yourself». Η δήλωση φαινόταν επίσης να απευθύνεται εν μέρει στον διευθύνοντα σύμβουλο της Disney, Bob Iger, ο οποίος διέκοψε τη διαφήμιση αφού ο Musk φαινομενικά ενέκρινε μια αντισημιτική συνωμοσία.

“GO. F… YOURSELF. Είναι ξεκάθαρο;» είπε ο Musk κατά τη διάρκεια της διάσκεψης DealBook των The New York Times τον Νοέμβριο. «Ελπίζω να είναι. Γεια σου Bob, αν είσαι στο κοινό».

Η Disney δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο. Αλλά το 2021, η εταιρεία είπε σε μέσα ενημέρωσης ότι οι «αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Carano που υποτιμούν τους ανθρώπους με βάση τις πολιτιστικές και θρησκευτικές τους ταυτότητες, είναι αποκρουστικές και απαράδεκτες».

Η Carano ισχυρίζεται ότι «τα λόγια μου διαστρεβλώνονταν συνεχώς για να με δαιμονοποιήσουν και να με απανθρωποποιήσουν ως ακροδεξιό εξτρεμιστή». Η αγωγή της συνεχίζει με τον ισχυρισμό ότι η Disney την απέκλεισε επειδή άσκησε τα δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου στο Twitter. «Ενώ η Carano απολύθηκε, η Disney δεν προέβη σε καμία ενέργεια εναντίον ανδρών ηθοποιών που έπαιρναν εξίσου ή πιο έντονες και αμφιλεγόμενες θέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», υποστηρίζει η καταγγελία 59 σελίδων.

Αν και ο Musk έχει από καιρό υποστηρίξει ότι είναι υπέρ της ελευθερίας του λόγου, αυτό δεν τον εμπόδισε να μηνύσει τους επικριτές του, συμπεριλαμβανομένων μη κερδοσκοπικών ομάδων. Τώρα φαίνεται ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την Disney, αφού ο ίδιος ζήτησε την απόλυση του Iger τον περασμένο μήνα.

«Σχεδόν σίγουρα η Disney έχει παραβιάσει το νόμο χιλιάδες φορές (χωρίς υπερβολή)», έγραψε ο Musk στο Twitter/X την Τρίτη, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC