Παράγουν βενζίνη από γάλα -Η τεχνολογία που ανατρέπει τα δεδομένα

Παράγουν βενζίνη από γάλα -Η τεχνολογία που ανατρέπει τα δεδομένα

Ένα καύσιμο μειωμένων εκπομπών ρύπων από γάλα ετοιμάζει μια καναδική εταιρεία σε συνεργασία με 1.000 γαλακτοπαραγωγούς.

Μια ομάδα γαλακτοπαραγωγών της Βόρειας Αμερικής ισχυρίζεται ότι μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση 14.500 τόνων εκπομπών άνθρακα ετησίως, μετατρέποντας τo γάλα σε βιοκαύσιμα φιλικά προς το περιβάλλον.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Automotive News, η Ένωση Γαλακτοπαραγωγών του Μίσιγκαν (MMPA) σύναψε συνεργασία με την καναδική εταιρεία Dairy Distillery για την ανάμειξη αιθανόλης, -η οποία προέρχεται από διήθημα γάλακτος-, με βενζίνη, δημιουργώντας ένα καύσιμο με χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Μολονότι το συγκεκριμένο καύσιμο είναι παρόμοιο με την Ε10 βενζίνη (περιέχει ανανεώσιμη αιθανόλη σε ποσοστό 10%), δημιουργείται με έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπo και παρέχει μια επιπλέον λύση στη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Σημειωτέον ότι διήθημα γάλακτος είναι είναι το μείγμα λακτόζης, βιταμινών και μετάλλων που εμπεριέχονται στο «αρχικό» γάλα, ενώ δημιουργείται κατόπιν μιας διαδικασίας υπερδιήθησης.

Η επένδυση στην οποία θα προχωρήσουν η MMPA, η οποία αποτελείται από περισσότερους από 1.000 γαλακτοπαραγωγούς, και η εταιρεία Dairy Distillery, θα ανέλθει σε περίπου 40 εκατ. δολάρια.

βιοκαύσιμα από γάλα
Μαζί, θα κατασκευάσουν μια μονάδα επεξεργασίας γάλακτος η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα παράγει 8.327.901 λίτρα βιοκαυσίμου ετησίως.

«Πηγή έμπνευσής μου ήταν οι γαλακτοπαραγωγοί της ΜΜPA αλλά και η αφοσίωσή τους στη βιωσιμότητα. Η χρήση του γάλακτος ως υποπροϊόν για τη μείωση του ανθαρακικού αποτυπώματος στα γαλακτοκομεία συνιστά μια καινοτομία που θα συνδράμει καθοριστικά στους στόχους της MMPA για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dairy Distillery, Omid McDonald.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC