Περισσότερες πληροφορίες για το Windows Store

Περισσότερες πληροφορίες για το Windows Store

 

Η Microsoft έδωσε σήμερα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το … Windows Store, το διαδικτυακό κατάστημα για κατέβασμα εφαρμογών και παιχνιδιών στα Windows 8.

Το Windows Store δεν είναι ακόμα ενεργοποιημένο στην developer έκδοση των Windows 8 που κυκλοφόρησε χθες και ο λόγος είναι ότι η Microsoft επιθυμεί ο κόσμος να γνωρίσει πρώτα τα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών για το γραφικό περιβάλλον Metro.

Στο Windows Store θα περιλαμβάνονται εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί με το νέο Metro UI αλλά και οι κλασσικές εφαρμογές desktop όπως το Photoshop, σε ξεχωριστή όμως κατηγορία. Αν και τις desktop εφαρμογές θα μπορείτε να τις βρείτε και σε άλλα διαδικτυακά καταστήματα που πιθανόν να δημιουργηθούν, η Microsoft έκανε σαφές ότι οι Metro εφαρμογές θα διατίθονται μόνο από το Windows Store και από πουθενά αλλού.

Με τη σύνδεση στο κατάστημα, υπάρχει το Spotlight στο οποίο η Microsoft θα προωθεί συγκεκριμένες εφαρμογές ενώ στη συνέχεια ακολουθούν όλες οι κατηγορίες με τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές τους. Υπάρχει δυνατότητα φιλτραρίσματος έτσι ώστε να είναι πιο εύκολος ο διαχωρισμός εφαρμογών που διατίθονται δωρεάν έναντι εφαρμογών επι πληρωμή.

Η σελίδα της εφαρμογής η του παιχνιδιού εμφανίζει ότι θα περιμέναμε, όπως περιγραφή της εφαρμογής, τις αξιολογήσεις καθώς και εικόνες της. Μέσω του trial api ο κατασκευαστής μπορεί να διαθέσει δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής του πολύ εύκολα

Ο δημιουργός μιας εφαρμογής ή ενός παιχνιδιού, θα έχει στη διάθεση του αρκετά δεδομένα σχετικά με την πορεία του δημιουργήματος του όπως πόσοι την αγόρασαν, πόσοι κατέβασαν το demo καθώς και σύγκριση με άλλη εφαρμογή της κατηγορίας. Με το Windows App Certification Kit, ο προγραμματιστής θα μπορεί να τρέξει μια σειρά από δοκιμές που πιθανόν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εφαρμογή του κατά τη διάρκεια έγκρισης.

Σε μελλοντική φάση η Microsoft θα ανακοινώσει και τους όρους αλλά και τους περιορισμούς για την έγκριση κάθε εφαρμογής, κάτι που ακόμα δεν έχει αποσαφηνίσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC