Προβλήματα με ψεύτικους λογαριασμούς για το Pinterest

Προβλήματα με ψεύτικους λογαριασμούς για το Pinterest
 
Όπως και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, έτσι και το Pinterest ξεκίνησε να αντιμετωπίζει το γνωστό πρόβλημα με τα ψεύτικα προφίλ. Διάφοροι χρήστες είτε με κακόβουλες προθέσεις, είτε απλώς με σατυρική διάθεση κατοχυρώνουν λογαριασμούς με ονόματα διάσημων προσώπων ή γνωστών εταιρειών.

Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ήταν αυτό του Mitt Romney ο οποίος ζήτησε το κλείσιμο ενός λογαριασμού ο οποίος είχε ανοιχτεί στο όνομα του. Βέβαια ο λογαριασμός αυτός δεν ήταν παραπλανητικός αλλά σατυρικός. Συνεπώς το κλείσιμο του περισσότερο ως λογοκρισία μπορεί να ερμηνευθεί παρά ως οτιδήποτε άλλο.

Σε άλλες περιπτώσεις όπως ονόματα εταιρειών, τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα. Παρόλο όμως που η υπηρεσία κάνει σαφές ότι δεν επιθυμεί την χρήση εμπορικών σημάτων και επωνυμιών εν αγνοία των ιδιοκτητών τους, ο τρόπος που αντιμετωπίζει το ζήτημα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, όταν ενημερωθεί για ένα πρόβλημα «λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα» αποφεύγοντας όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την πολιτική της στο ζήτημα. Το γεγονός έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις καθώς πολλοί θεωρούν ότι οι ενέργειες της διαφέρουν ανάλογα με το πόσο ισχυρός ή σημαντικός είναι αυτός που παραπονείται.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC