Προειδοποίηση της Symantec για απάτες στο Διαδίκτυο

Προειδοποίηση της Symantec για απάτες στο Διαδίκτυο

Απατεώνες επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το κλίμα φιλανθρωπίας μετά το χτύπημα του τυφώνα

Απατεώνες επιχειρούν να εκμεταλλευτούν, στο Διαδίκτυο, το κλίμα φιλανθρωπίας που έχουν δημιουργήσει οι πολυάριθμες αναφορές των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης για την τραγική κατάσταση στις Φιλιππίνες, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα, που είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να κάνει έκκληση για βοήθεια σε κυβερνήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις ανά τον κόσμο.

Ενώ έχουν αναρτηθεί πολλά νόμιμα αιτήματα δωρεών στα κοινωνικά δίκτυα και σε μία σειρά δημοφιλών ιστοσελίδων, δυστυχώς, σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνο-ασφάλειας Symantec (δημιουργό των προγραμμάτων λογισμικού Norton), οι απατεώνες άρχισαν, ήδη, να αξιοποιούν την κατάσταση προς όφελός τους, δημιουργώντας μηνύματα- παγίδες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που περιέχουν ψεύτικα αιτήματα δωρεών.

Η Symantec, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει αποκαλύψει παρόμοιες τακτικές γύρω από τέτοιου είδους τραγωδίες ξανά στο παρελθόν, όπως όταν είχε συμβεί η καταστροφή της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία και ο τυφώνας Σάντυ στις ΗΠΑ, και αναμένει, όπως ανακοίνωσε, να έρθουν στο φως και άλλες απάτες με ανάλογο περιεχόμενο, τις προσεχείς ημέρες.

Η εταιρεία, αν και προτρέπει το κοινό να συνεχίσει να συνεισφέρει, υπενθυμίζει ότι οι χρήστες του Ίντερνετ πρέπει να παραμένουν προσεκτικοί, όταν προχωρούν σε online δωρεές. Έτσι, προτείνει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ανοίγουν e-mail με τέτοια αιτήματα, να πιστοποιούν την αυθεντικότητα του οργανισμού στον οποίο θα μεταφέρουν το ποσό που επιθυμούν και να μην απαντούν σε e-mail που απαιτούν να δώσουν προσωπικές και εμπιστευτικές πληροφορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC