Πρόστιμο 500.000€ στη Google για αθέμιτο ανταγωνισμό

Πρόστιμο 500.000€ στη Google για αθέμιτο ανταγωνισμό
Γαλλικό δικαστήριο καταδίκασε τη Google επειδή προσφέρει δωρεάν την εφαρμογή Google Maps.Το δικαστήριο υποστηρίζει τοι η δωρεάν διάθεση των Google Maps σύμφωνα με το γαλλικό δικαστήριο αποτελεί πρακτική αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των υπόλοιπων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο.Η αγωγή έγινε πριν δύο χρόνια από την εταιρεία Bottlin Cartographes, η οποία προσφέρει υπηρεσίες χαρτογράφησης σε επιχειρήσεις επί πληρωμή και υποστήριζε πως η στρατηγική της Google αποσκοπεί στο να την εκτοπίσει εκτός αγοράς.

Με αφορμή αυτό το δικαστήριο βρήκε σωστά τα επιχειρήματα της εταιρίας με αποτέλεσμα η Google να πληρώσει πρόστιμο 500.000€ στην Bottlin Cartographes για τις ζημιές που της έχει κάνει καθώς και πρόστιμο 15.000€.

Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου είναι η πρώτη φορά που η Google τρώει πρόστιμο για το Google Maps.

Πάντως η Google από την πλευρά της, δήλωσε ότι θα κάνει έφεση με το επιχείρημα οτι η δωρεάν προσφορά ενός εργαλείου τόσο υψηλής ποιότητας όπως είναι το Google Maps  είναι ωφέλιμη τόσο στους χρήστες όσο και για στις ιστοσελίδες ενώ τέλος τόνισε ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στον συγκεκριμένο χώρο τόσο στη Γαλλία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC