Πρώτος στον κόσμο για μια μέρα ο Chrome!

Πρώτος στον κόσμο για μια μέρα ο Chrome!

Η Κυριακή 18 Μαρτίου ήταν μια μέρα-σταθμός στον λεγόμενο “πόλεμο των browsers”. Σύμφωνα με την εταιρεία Statcounter, τη μέρα εκείνη ο Chrome της Google ήταν ο δημοφιλέστερος browser παγκοσμίως, ξεπερνώντας ακόμα και τον Internet Explorer!

 

Πιο συγκεκριμένα, στις 18 Μαρίου 2012 το μερίδιο του Chrome ήταν 32,71%, έναντι 32,50% του Internet Explorer. Ο Firefox ήταν στην τρίτη θέση με 24,81% και ακολούθησαν Safari (7,13%) και Opera (1,86%). Η επικράτηση του Chrome, έστω και για μια μέρα, αποδίδεται εν πολλοίς στην αυξανόμενη δημοτικότητα που έχει στις αναδυόμενες αγορές, όπως για παράδειγμα στη Βραζιλία και την Ινδία.

 

Η Statcounter δίνει εδώ και καιρό τον Chrome στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αρκετά μπροστά από τον Firefox. Να σημειωθεί ότι η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί η Statcounter είναι διαφορετική από αυτή της Net Applications, η οποία εξακολουθεί να εμφανίζει τον Firefox στη δεύτερη θέση. Το ποια από τις δύο εταιρείες βρίσκεται πιο κοντά στην πραγματικότητα δε μπορεί να το πει κανείς με απόλυτη βεβαιότητα. Η Microsoft, πάντως, “ψηφίζει” Net Applications, αν και αυτό συμβαίνει κατά πάσα πιθανότητα επειδή δίνει στον Internet Explorer υψηλότερα ποσοστά απ’ ό,τι η Statcounter.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC