Πώς να βγάλετε χρήματα από το ChatGPT σε 10 βήματα

Πώς να βγάλετε χρήματα από το ChatGPT σε 10 βήματα

Μάθετε πώς μπορείτε να κερδίσετε χρήματα χωρίς καμία απολύτως γνώση προγραμματισμού.

Αφού καθυστέρησε την κυκλοφορία του κατά περισσότερο από ένα μήνα, το κατάστημα GPT του OpenAI έχει επιτέλους ανοίξει προσφέροντας μια χρυσή ευκαιρία στους επιστήμονες της διπλανής πόρτας που θέλουν να ξεκινήσουν μια μικρή επιχείρηση με το δικό τους εξατομικευμένο ChatGPT.

Χωρίς να απαιτείται εμπειρία προγραμματισμού, μια πρωτότυπη ιδέα είναι το μόνο που χρειάζεστε για να αποκτήσετε πραγματικά κέρδη.

Από τη δημιουργία του GPT σας έως τη διαφοροποίηση των ροών δεδομένων του, ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα σχετικά με το πώς να κερδίσετε χρήματα από το ChatGPT καθώς και πληροφορίες για το AI store που αναμένεται να ανοίξει νέα σύνορα στην εξατομικευμένη τεχνητή νοημοσύνη.

Τι είναι το Custom ChatGPT Store του OpenAI;

Αφού προτάθηκε αρχικά να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2023, το κατάστημα GPT του OpenAI άνοιξε τον Ιανουάριο του 2024. Η αγορά τεχνητής νοημοσύνης, η οποία είναι η πρώτη του είδους της, επιτρέπει στους πελάτες ChatGPT Plus και Enterprise να κατασκευάσουν, να δημοσιεύσουν και να εμπορεύονται τα δικά τους προσαρμοσμένα μοντέλα GPT (Generative Pre-Trained Transformers).

Αυτά τα προσαρμοσμένα GPT κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας το μοντέλο GPT-4 και θα μπορούν να εξυπηρετούν οποιονδήποτε σκοπό μπορεί κανείς να φανταστεί σύμφωνα με τις πολιτικές χρήσης του OpenAI: από τη βοήθεια των χρηστών στη δημιουργία βιογραφικών και συνοδευτικών επιστολών έως τη μετατροπή των φωτογραφιών τους σε χαρακτήρες από τους Simpsons.

Ενώ οι χρήστες αξιοποιούν το ChatGPT για να κερδίσουν χρήματα από τότε που πρωτοεμφανίστηκε τον Νοέμβριο του 2022, το κατάστημα θα είναι η πρώτη ευκαιρία για τους χρήστες να κερδίζουν παθητικό εισόδημα από τις δημιουργίες τους απευθείας μέσω της αγοράς του OpenAI.

Πώς να κερδίσετε χρήματα από το δικό σας GPT

Είστε έτοιμοι να επωφεληθείτε από το δικό σας μοντέλο GPT; Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Δημιουργήστε το GPT σας

1. Εγγραφείτε στο ChatGPT Plus

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό ChatGPT Plus που κοστίζει 20 δολάρια τον μήνα.

2. Ξεκινήστε την κατασκευή του δικού σας AI 

Στην αρχική σελίδα του ChatGPT, κάντε κλικ στο «Δημιουργία GPT» και θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα με ανοιχτή συνομιλία με το ChatGPT και ένα μενού διαμορφώσεων στην αριστερή πλευρά. Στα δεξιά, θα μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση του chatbot σας μέσω της προβολής “playground” του ιστότοπου.

3. Αποφασίστε τι θέλετε να κάνει το GPT σας

Ήρθε η ώρα να βρείτε έναν μοναδικό σκοπό για το GPT σας. Το όριο είναι πραγματικά η φαντασία σας, αλλά οι ιδέες μπορούν να εκτείνονται από περιπτώσεις πρακτικής χρήσης, όπως βοηθοί marketing, συμβουλές styling, έως πιο περίεργες έννοιες όπως το BadRecipe GPT – ένα προσαρμοσμένο μοντέλο που έχει σχεδιαστεί για να σας αποτρέψει να τρώτε βραδινό δίνοντάς σας πολύ κακές συνταγές.

Αν και υπάρχουν ήδη χιλιάδες GPT στην αγορά του OpenAI, θα συνιστούσαμε να βρείτε μια ιδέα που δεν έχει ακόμη κορεστεί ή τουλάχιστον να βάλετε μια δημιουργική πινελιά σε μια καθιερωμένη ιδέα.

4. Βρείτε ένα όνομα για το GPT σας

Αφού καταλήξετε στην ιδέα σας, βρείτε ένα πιασάρικο όνομα για το GPT σας. Αυτός θα είναι ο τίτλος κάτω από τον οποίο εμφανίζεται το μοντέλο AI σας. Προσπαθήστε να κάνετε το όνομα όσο το δυνατόν πιο περιγραφικό και πιασάρικο.

5. Προσθέστε οδηγίες και παραδείγματα για να του διδάξετε

Για να ζωντανέψετε την ιδέα σας, πρέπει να προσθέσετε ένα σαφές σύνολο οδηγιών για το GPT σας. Θα μπορείτε να εισάγετε τις δικές σας οδηγίες ή να επιλέξετε μια προκαθορισμένη επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού.

Για καλύτερα αποτελέσματα, αυτές οι οδηγίες θα πρέπει να είναι πολύ λεπτομερείς και θα πρέπει να περιλαμβάνουν την κύρια λειτουργία του GPT σας δηλαδή τις πιο συχνές ερωτήσεις στις οποίες θα θέλατε να απαντά σε ερωτήματα και το ύφος που θέλετε να χρησιμοποιεί.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε παραδείγματα κειμένου που θέλετε να δημιουργήσει το μοντέλο σας. Σε αυτό το στάδιο, όσο περισσότερες λεπτομέρειες προσθέσετε τόσο το καλύτερο.

6. Δοκιμάστε το με συνεχή τεστ

Τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε το AI σας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στον πίνακα προεπισκόπησης και αλληλεπιδράστε με το chatbot σας. Θα συνιστούσαμε να κάνετε δύσκολες ερωτήσεις για να δείτε τι είναι ικανό το GPT σας να απαντήσει και να αντιμετωπίσετε τυχόν κενά στη βάση γνώσεων του. Χρησιμοποιήστε τις απαντήσεις του για την αντιμετώπιση προβλημάτων του μοντέλου μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να δημοσιεύσετε το GPT σας.

Δημοσιεύστε το νέο σας δημιούργημα

7. Αποθηκεύστε το GPT σας

Όταν είστε ευχαριστημένοι με τις αλλαγές σας, επιλέξτε “Δημοσίευση” για να δημιουργήσετε το chatbot σας ή “Ενημέρωση” εάν το μοντέλο είναι ήδη δημοσιευμένο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Επιβεβαίωση» για να ολοκληρώσετε το project. Αφού ολοκληρώσετε αυτό το βήμα, θα σας δοθεί ένας σύνδεσμος link που θα μπορείτε να μοιραστείτε με άλλους χρήστες.

8. Δημοσιεύστε το GPT σας στην ανθρωπότητα!

Για να μοιραστείτε το GPT σας με το κατάστημα, θα πρέπει να διαβάσετε την πολιτική χρήσης του OpenAI και τις οδηγίες επωνυμίας (brand guidelines) του GPT, προτού επαληθεύσετε το προφίλ σας. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις > προφίλ > ενεργοποιήστε το όνομά σας ή έναν επαληθευμένο ιστότοπο.

Τώρα μπορείτε να ορίσετε το GPT σας ως “Δημόσιο”, επιτρέποντάς του να εμφανίζεται δημόσια στο ψηφιακό κατάστημα του OpenAI.

Βγάλτε έσοδα από το GPT σας

9. Αφήστε το GPT Store να κάνει τα μαγικά του

Μόλις το μοντέλο σας είναι live στο κατάστημα GPT του OpenAI, θα μπορούσατε ενδεχομένως να δημιουργήσετε παθητικό εισόδημα από το AI σας. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν την εφαρμογή σας και να την μοιραστούν με άλλους, ενώ θα είναι δυνατή και η αναζήτησή της μέσω της αγοράς εφαρμογών του OpenAI. Ωστόσο, θα συνιστούσαμε επίσης να προωθήσετε μόνοι σας την εφαρμογή σας για να επεκτείνετε την εμβέλειά της και να αυξήσετε τις δυνατότητές σας να κερδίσει χρήματα.

10. Δημιουργήστε περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το GPT σας

Η διάθεση της εφαρμογής σας σε δημόσια χρήση δεν είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσετε εισόδημα μέσω του προσαρμοσμένου GPT σας. Ανάλογα με τον σκοπό του μοντέλου σας, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε περιεχόμενο από πρακτικές μάρκετινγκ έως αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν η ιδέα σας είναι αρκετά μοναδική, μπορείτε ακόμη και να χρεώσετε τους χρήστες για εξατομικευμένες απαντήσεις. Αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο από το να κερδίσετε χρήματα μέσω του καταστήματος εφαρμογών, αλλά λειτουργεί ιδιαίτερα καλά εάν το chatbot σας δημιουργεί εικόνες μέσω του DALL-E.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επωφεληθείτε από το ChatGPT του OpenAI, εάν είστε αρκετά δημιουργικοί για να καταλήξετε σε μια πρωτότυπη ιδέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC