Πώς πίνετε τον καφέ σας; Η καφετιέρα ξέρει!

Πώς πίνετε τον καφέ σας; Η καφετιέρα ξέρει!

 

Δεν χρειάζεται πια να θυμάστε πώς πίνουν οι φιλοξενούμενοί σας τον καφέ τους. Θα το κάνει η καφετιέρα για … σας, καθώς μπορεί να αναγνωρίζει τα δαχτυλικά αποτυπώματα του καθενός και να «θυμάται» πώς ο καθένας θέλει τον καφέ του. 

Η συσκευή Saeco Xelsis Digital ID της Philips είναι η πρώτη στον κόσμο που διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Ο χρήστης τοποθετεί το δάχτυλό του σε μία υποδοχή δημιουργώντας έτσι ένα «προφίλ».  Στη συνέχεια προγραμματίζει την καφετιέρα για να φτιάξει τον καφέ όπως τον πίνει και η καφετιέρα «θυμάται» ποιο δακτυλικό αποτύπωμα ταιριάζει με ποιον καφέ.

Κάθε φορά που ο χρήστης αγγίζει τη συγκεκριμένη υποδοχή στην καφετιέρα, αυτή ξέρει τις προτιμήσεις του. Ο χρήστης πιέζει ένα κουμπί για την επιλογή ανάμεσα σε εννιά διαφορετικά είδη καφέ (καπουτσίνο, εσπρέσο κ.α.) και η συσκευή αναλαμβάνει να τον φτιάξει με τις σωστές αναλογίες.

Η μηχανή μπορεί να δεχτεί «προφίλ» μέχρι έξι διαφορετικών χρηστών ή ο ίδιος χρήστης να αλλάξει τις προτιμήσεις του.

Το μηχάνημα διαθέτει και άλλες ευκολίες, όπως ειδική θέση για να ζεσταίνει το φλιτζάνι του καφέ πριν καν αυτός είναι έτοιμος ή καθαρίζει αυτομάτως με νερό τη θήκη που περιέχει το γάλα. Ακόμα, η καφετιέρα μπορεί να προγραμματιστεί για να ανοίγει μόνη της μια συγκεκριμένη ώρα, π.χ. μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι.

Η συσκευή, που παράγεται στην Ιταλία, θα κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ και θα βγει στην αγορά στο τέλος του μήνα, ενώ θα πωλείται και μέσω του Amazon.com. Παρά την «αλμυρή» τιμή, εκπρόσωπος της Philips δήλωσε ότι θεωρεί δεδομένο πώς θα υπάρξει ζήτηση για το προϊόν.

Δείτε το βίντεο

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC