Ρεκόρ πωλήσεων για την Apple!

Ρεκόρ πωλήσεων για την Apple!

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple για το τελευταίο τρίμηνο του έτους εντυπωσιάζουν… H Apple παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα για το …

τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του 2011, το οποίο έληξε με εκπληκτικά αποτελέσματα στις 24 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το τρίμηνο, η Apple σημείωσε έσοδα $28,27 δις και καθαρά κέρδη $6,62 δις ή $7,05 ανά μετοχή κατόπιν διάλυσης τίτλων.

Την αντίστοιχη περίοδο το 2010, η εταιρία σημείωσε τζίρο $20,34 δις και κέρδη $4,31 δις ή $4,64 ανά μετοχή κατόπιν διάλυσης τίτλων. Το μικτό περιθώριο κέρδους ανήλθε στα 40,3%, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο περσινό που άγγιξε το 36,9%. Οι πωλήσεις της εταιρίας σε διεθνές επίπεδο κατέχουν το 63% του συνολικού τζίρου του τριμήνου.

Η Apple πούλησε 17,07 εκατομμύρια iPhone σε αυτό το τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 21% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2010. Επιπρόσθετα, πουλήθηκαν 11,12 εκατομμύρια iPad με 166% αύξηση και 4,89 εκατομμύρια υπολογιστές Mac με 26% αύξηση από το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι. H εταιρία πούλησε 6,62 εκατομμύρια iPod, σημειώνοντας 27% μείωση στις πωλήσεις.

Ακόμα, μετά από πέντε ημέρες κυκλοφορίας, πάνω από 25 εκατομμύρια καταναλωτές χρησιμοποιούσαν ήδη το iOS 5, το πιο εξελιγμένο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο για φορητές συσκευές ενώ οι εγγεγραμμένοι χρήστες στη νέα και πρωτοποριακή υπηρεσία iCloud που αποθηκεύει ασύρματα και αυτόματα όλο σας το περιεχόμενο και το προωθεί σε όλες σας τις συσκευές, ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια.

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με το πολύ δυνατό κλείσιμο του εκπληκτικού οικονομικού έτους 2011, καταγράφοντας άνοδο στα έσοδα μας της τάξεως των $108 δις και αυξάνοντας τα καθαρά μας κέρδη στα $26 δις”, δήλωσε ο Tim Cook, o CEO της Apple. “Η ανταπόκριση των καταναλωτών στο iPhone 4S μέχρι τώρα είναι φανταστική, μπαίνουμε στην εορταστική περίοδο πολύ δυνατά και παραμένουμε πολύ ενθουσιώδεις με τα προϊόντα μας.”

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το ρεκόρ στα έσοδα και τα κέρδη αυτού του τριμήνου αλλά και με τη ρευστότητα που ανήλθε στα $5,4 δις, δήλωσε ο Peter Oppenheimer, o CFO της Apple.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC