Ρομποτικά γάντια αναλαμβάνουν τις κουραστικές δουλειές

Ρομποτικά γάντια αναλαμβάνουν τις κουραστικές δουλειές
 
Ένα ρομποτικό γάντι, που θα μειώνει την κούραση του χρήστη, ετοιμάζει η General Motors σε συνεργασία με τη NASA. Η Διαστημική Υπηρεσία έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με την εταιρεία για την εξέλιξη του σεληνιακού οχήματος, του πρώτου αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε στο φεγγάρι, αλλά και τη δημιουργία του Robonaut 2.

Το Robo-glove θέλει να μας βοηθήσει στις καθημερινές ανάγκες αλλά και στο χώρο της δουλειάς, αφού μπορεί να μειώσει αισθητά τη δύναμη που ασκεί αυτός που φοράει τα γάντια, όταν χειρίζεται ένα βαρύ εργαλείο για μεγάλο διάστημα.

Με το γάντι μπορούν να μειωθούν και οι πιθανότητες τραυματισμών από επαναλαμβανόμενη καταπόνηση, αφού σύμφωνα με διάφορες έρευνες, το συνεχές κράτημα ενός εργαλείου μπορεί να προκαλέσει κόπωση στους μύες των χεριών μέσα σε λίγα λεπτά.

Τα υπό εξέλιξη ρομποτικά γάντια, είναι ιδιαίτερα ελαφριά και διαθέτουν αισθητήρες πίεσης, ηλεκτρονικά ελέγχου, ενεργοποιητές και μία μικρή οθόνη για προγραμματισμό και διάγνωση, ενώ χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου με ένα κλιπ ζώνης για σύνδεση με το σύστημα τροφοδοσίας ισχύος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC