Ρομπότ ελέγχει το χέρι ανθρώπου

Ρομπότ ελέγχει το χέρι ανθρώπου
Γάλλοι ερευνητές κα …
τασκεύασαν ένα ρομπότ το οποίο ελέγχει το δικό του χέρι, καθώς και ενός ανθρώπου, και καταφέρνει να τα κάνει να συνεργαστούν. 

Ηλεκτρόδια τα οποία συνδέονται στο χέρι του ατόμου, επιτρέπουν στο ρομπότ να ελέγχει τον ανθρώπινο αγκώνα και το χέρι με σκοπό την εκτέλεση κινήσεων. Οι κινήσεις αυτές είναι προς το παρόν πολύ απλές, όπως η ρίψη μιας μπάλας μέσα σε ένα στεφάνι, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ωστόσο οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να εκτελέσουν ακόμη και πιο σύνθετες κινήσεις.

Οι ερευνητές συμπληρώνουν, επίσης, ότι η πειραματική προσέγγιση είναι καθαρά για θεραπευτικά οφέλη και στόχος τους είναι να «αναπτύξουν ρομποτικές τεχνολογίες που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που πάσχουν από παράλυση και άλλες αναπηρίες να ανακτήσει ένα μέρος των κινητικών δεξιοτήτων τους»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC