Ρωσία: Χάθηκε η επαφή με ισχυρό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο

Ρωσία: Χάθηκε η επαφή με ισχυρό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο

Η Ρωσία έχασε σήμερα, Πέμπτη, την επαφή με έναν ισχυρό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, τον Express-AM4, που εκτοξεύθηκε τη νύχτα και δεν … έχει τεθεί σε τροχιά, δήλωσε πηγή της διαστημικής βιομηχανίας προς το πρακτορείο Ιντερφάξ.

“Η ώρα που προβλεπόταν να γίνει η αποσύνδεση του δορυφόρου από τον πύραυλο -10:38 ώρα Μόσχας (09:38 ώρα Ελλάδας)- έχει ήδη περάσει. Τα συστήματα ραντάρ δεν βλέπουν το δορυφόρο στην προκαθορισμένη τροχιά. Δεν εκπέμπει σήμα”, υπογράμμισε η πηγή.

Εκπρόσωπος της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας (Roskosmos) δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την πληροφορία αυτή, λέγοντας ότι “αναμένει δεδομένα” για την κατάσταση.

Ο δορυφόρος αυτός, “ο πιο ισχυρός τηλεπικοινωνιακός του τύπου αυτού”, σύμφωνα με το διαστημικό κέντρο Χρουνιτσόφ, εκτοξεύθηκε σήμερα, Πέμπτη, από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν με ένα πύραυλο Proton.

Ο δορυφόρος, ο οποίος ζυγίζει λίγο περισσότερο από 5 τόνους και έχει διάρκεια ζωής 15 χρόνια, επρόκειτο να εξασφαλίσει υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας και τηλεοπτικών αναμεταδόσεων στη Ρωσία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (οι χώρες της πρώην ΕΣΣΔ εκτός από τις βαλτικές χώρες και τη Γεωργία).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC