Σάλος με τις κατασκοπευτικές κάμερες που πωλούνται στο Amazon – Κυκλοφορούν σε γάντζους ρούχων, ξυπνητήρια, φορτιστές USB

Σάλος με τις κατασκοπευτικές κάμερες που πωλούνται στο Amazon – Κυκλοφορούν σε γάντζους ρούχων, ξυπνητήρια, φορτιστές USB

Κατασκοπευτικές κάμερες, κρυμμένες σε απίθανα σημεία όπως σε γάντζους ρούχων, πωλούνται στο Amazon, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει μηνυθεί για τα gadget. Μία κατασκοπευτική κάμερα με γάντζο ρούχων, που αποκάλυψε το BBC, δείχνει μια εικόνα της συσκευής που βρίσκεται σε ένα μπάνιο.

Ένας αμερικανός δικαστής έκρινε πρόσφατα ότι ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με μια υπόθεση που αφορά σε μία γυναίκα που ισχυρίζεται ότι βιντεοσκοπήθηκε στο μπάνιο από μία κάμερα σε γάντζο ρούχων που αγοράστηκε από το Amazon.

Ένας ειδικός σε θέματα απορρήτου είπε ότι η κακή χρήση τέτοιων συσκευών μπορεί να παραβιάζει τους βρετανικούς νόμους. Η Amazon αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Η αγωγή κατά της εταιρείας ασκήθηκε από μια φοιτήτρια και ανερχόμενη ηθοποιό.

Όπως ισχυρίζεται η κοπέλα, ενώ έμενε σε ένα σπίτι στη Δυτική Βιρτζίνια όταν ήταν ακόμη παιδί, καταγράφηκε κρυφά στο μπάνιο από μια κάμερα σε γάντζο ρούχων, η οποία, όπως λέει, αγοράστηκε από το Amazon. Ο άνδρας που φέρεται ως υπεύθυνος θα δικαστεί.

Στην καταγγελία της σε Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών σημειώνει ότι η καταχώρηση της Amazon, από όπου φέρεται να είχε αγοραστεί η κάμερα, προκειμένου να πουλήσει, έδειχνε μια εικόνα, όπου η κάμερα-γάντζος χρησιμοποιείται για να κρεμαστούν πετσέτες, μαζί με τη φράση «Δε θα τραβήξει την προσοχή».

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, η χρήση της κάμερας ήταν «προβλέψιμη για την Amazon» και ζητά αποζημίωση κατά της Amazon Inc, της Amazon.com Services LLC και άλλων που τις διανέμουν.

Η Amazon προσπάθησε πρόσφατα ανεπιτυχώς να απορρίψει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν υπεύθυνη για το πώς χρησιμοποιήθηκε η κάμερα. Το BBC έψαξε για παρόμοιες κάμερες στο Amazon.co.uk και βρήκε μια σειρά από καταχωρήσεις.

Ένα άγκιστρο ρούχων στην περιγραφή προϊόντος της κάμερας δείχνει την κρυμμένη, μικροσκοπική κάμερα, τοποθετημένη πάνω από μια μπανιέρα, ενώ μια άλλη εικόνα τη δείχνει τοποθετημένη σε μια κρεβατοκάμαρα, ενώ, χωριστά σε μια ενότητα που εμφανίζει πιθανές χρήσεις, έχει μια εικόνα ενός ζευγαριού που μαλώνει, με το κείμενο να γράφει από πάνω «Απιστία»…

Κρυφή κάμερα
Υπάρχουν άλλες κάμερες προς πώληση στον ιστότοπο, όπως: μια κρυφή κάμερα ξυπνητήρι, με μια εικόνα που δείχνει βίντεο που προβάλλονται σε ένα τηλέφωνο ενός ντυμένου αλλά ερωτευμένου ζευγαριού σε ένα κρεβάτι, μια φωτογραφική μηχανή, μεταμφιεσμένη σε φορτιστή USB, που έχει μια εικόνα που τη δείχνει να κινηματογραφεί ένα αγκαλιασμένο ζευγάρι σε εσωτερικό χώρο, μια κάμερα κρυμμένη μέσα σε έναν συναγερμό, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, για να βοηθήσει στην «παρακολούθηση» ενός «άπιστου συντρόφου».

Υπήρχε ακόμη και μια «κάμερα κατασκοπείας μπάνιου» μεταμφιεσμένη σε ραδιόφωνο ντους, η οποία παρόλο που δεν είχε κριτικές και υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι χρήσιμη για τη CIA, εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς μια τέτοια καταχώρηση μπορεί να παραμείνει στο Amazon. Πολλές από τις κάμερες τονίζουν τη χρησιμότητά τους για την παρακολούθηση παιδιών ή για την ασφάλεια, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κακή χρήση των καμερών θα μπορούσε να παραβιάσει μια σειρά από νόμους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Jaya Handa, δικηγόρος στην εταιρεία Pinsent Masons, είπε στο BBC: «Δεδομένης της προσδοκίας της ιδιωτικής ζωής μέσα στο σπίτι, τα άτομα θα μπορούσαν να διαπράττουν έγκλημα βάσει μιας σειράς άλλων νομικών πλαισίων, όπως η παρενόχληση, η ηδονοβλεψία, τα σεξουαλικά αδικήματα ή οι νόμοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε. Εάν τα βίντεο κοινοποιούνταν ευρέως, θα μπορούσαν επίσης να υπάρξουν προβλήματα προστασίας δεδομένων, πρόσθεσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC