Σε διεθνή ύδατα σκέφτεται να μεταφέρθει το Wikileaks

Σε διεθνή ύδατα σκέφτεται να μεταφέρθει το Wikileaks

 

αντιαεροπορική πλατφόρμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου την οποία κατέλαβε ένας Βρετανός πολίτης ο οποίος την ανακήρυξε σε ανεξάρτητο κράτος. Βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα, έχει δική του σημαία, σύνταγμα και νόμισμα (δολλάριο Σίλαντ), ενώ έχει εκδόσει και δικά του γραμματόσημα.

Αν και κανένα κράτος δεν το έχει αναγνωρίσει, βρετανικά δικαστήρια έχουν αποφανθεί ότι βρίσκεται εκτός της δικαιοδοσίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η πλατφόρμα Πριγκιπάτο είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την φιλοξενία μιας εταιρείας web hosting η οποία θα μπορούσε να φιλοξενεί site αμφίβολης νομιμότητας. Επίσης το Pirate Bay είχε προσπαθήσει να την αγοράσει χωρίς όμως να καταλήξουν κάπου οι διαπραγματεύσεις. Όπως φαίνεται λοιπόν, ο Julian Assange σκέφτεται να μεταφέρει κάποιους τουλάχιστον από τους server του Wikileaks.

Δεδομένου ότι καμία κυβέρνηση δεν συμπαθεί τη δραστηριότητα του Wikileaks, δεν φαίνεται για κακή κίνηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC