Σε εποπτεία 20 χρόνων το Facebook για ζητήματα ιδιωτικότητας

Σε εποπτεία 20 χρόνων το Facebook για ζητήματα ιδιωτικότητας
Το Facebook μαζί με …

την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ανακοίνωσαν ένα διακανονισμό που αφορά τη μεταξύ τους δικαστική διαμάχη σχετικά με την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζει η διάσημη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στους χρήστες της. Συγκεκριμένα το Facebook θα βρίσκεται επί εποπτεία για το συγκεκριμένο θέμα κάθε δύο χρόνια, για τα επόμενα 20 έτη. Η διαμάχη ξεκίνησε όταν η ΟΕΕ ανακάλυψε ότι το Facebook έχει παραβιάσει τις δεσμεύσεις του προς τους χρήστες σχετικά με ποια δεδομένα τους μοιράζονται μαζί με τρίτους.

Εκτός από την παραπάνω συμφωνία, το Facebook δεσμεύτηκε ότι θα προσλάβει προσωπικό με ειδίκευση σε θέματα ιδιωτικότητας για τη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του. Επίσης από εδώ και στο εξής η υπηρεσία θα πρέπει να λαμβάνει τη ρητή συγκατάθεση των χρηστών της πριν πραγματοποιήσει οποιαδήποτε αλλαγή στις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις ιδιωτικότητας. Επιπλέον, τα δεδομένα των χρηστών που καταργούν τον λογαριασμό τους δε θα είναι προσβάσιμα μετά το πέρας 30 ημερών και γενικότερα, το Facebook είναι υποχρεωμένο να λέει πάντα την αλήθεια σχετικά με το διαμοιρασμό των δεδομένων.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων, με τον δημιουργό του Mark Zuckerberg να δεσμεύεται ότι η ιστοσελίδα θα γίνει πρωτοπόρα σε θέματα διαφάνειας και διαχείρισης των επιλογών ιδιωτικότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC