Σε στάδιο ανάπτυξης το πρώτο multitouch ποντίκι και πληκτρολόγιο αφής από γυαλί

Σε στάδιο ανάπτυξης το πρώτο multitouch ποντίκι και πληκτρολόγιο αφής από γυαλί

Μία συσκευή πρωτότυπο ενός γυάλινου πληκτρολογίου και ποντικιού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές παρουσίασε σήμερα ο Jason Giddings, με δυνατότητες multitouch.

Ουσιαστικά … χρησιμοποιείται η ίδια βιομετρική τεχνολογία που ανιχνεύει την κίνηση του δαχτύλου στα σημερινά touchpad. Στο κάτω μέρος των συσκευών έχουν τοποθετηθεί λυχνίες LED που βοηθούν στην αναπήδηση του αόρατου υπέρυθρου φωτός μέσα στο γυαλί. Όταν το δάκτυλο ακουμπά στην επιφάνεια διακόπτει τη διαδικασία αυτή, και παράλληλα το γεγονός καταγράφεται από μία κάμερα για να εξακριβωθεί το πλήθος των δακτύλων που χρησιμοποιήθηκαν και η κίνηση που έκαναν η οποία μπορεί να είναι είτε το κλικ του ποντικιού, είτε το “πάτημα” ενός πλήκτρου στο πληκτρολόγιο.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Οι συσκευές βρίσκονται σε φάση πρωτοτύπου και απομένει η ανάπτυξη κατάλληλου λογισμικού (ανοιχτού κώδικα) για την υποστήριξή τους από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο Jason Giddings θα επενδύσει $50.000 δολάρια για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει $44.000. Μπορεί κανείς να βοηθήσει στην ανάπτυξη του έργου του με $350 δολάρια, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα μία συσκευή όταν αυτή κυκλοφορήσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC