“Σκληρό δίσκο” 120 petabytes κατασκεύασαν επιστήμονες της IBM

“Σκληρό δίσκο” 120 petabytes κατασκεύασαν επιστήμονες της IBM

 

Αποθηκευτικό χώρο 120 petabyte κατάφεραν να κατασκευάσουν επιστήμονες της IBM, ξεπερνώντας κατά 10 φορές το μεγαλύτερο “σκληρό δίσκο” που είχε … κατασκευαστεί μέχρι και σήμερα. Για να γίνει αντιληπτός ο διαθέσιμος όγκος δεδομένων των 120 petabytes, αρκεί να αναφερθεί ότι αποτελείται από 200.000 κοινούς σκληρούς δίσκους οι οποίοι συνεργάζονται μεταξύ τους. Ακόμη θα μπορούσε κανείς να αποθηκεύσει σε αυτούς 24 δισεκατομμύρια MP3‘s μέσης ποιότητας.

Η IBM έχει καταφέρει να κατασκευάσει ένα τέτοιο αποθηκευτικό χώρο παρατάσσοντας τους μεμονομένους σκληρούς δίσκους σε οριζόντια διάταξη μέσα σε “ράφια” (όπως γίνεται σε όλα τα data centers), αφήνοντας όμως μικρότερες αποστάσεις μεταξύ τους προκειμένου να χωρέσουν περισσότεροι.

Άξιο αναφοράς είναι ο μηχανισμός των αντιγράφων ασφαλείας που χρησιμοποίησαν οι μηχανικοί της εταιρείας, μέσω του οποίου θα μεταφέρονται τα δεδομένα σε διαφορετικούς δίσκους, όταν αυτοί που τους φιλοξενούν δείχνουν σημάδια “κόπωσης” και χρειάζονται αντικατάσταση. Παράλληλα ένα σύστημα που ονομάζεται GPFS θα διασπά τα δεδομένα σε πολλαπλούς σκληρούς δίσκους επιτρέποντας το σύστημα να κάνει ανάγνωση ή εγγραφή αρχείων καθώς και τη διαδικασία indexing σε ασύλληπτες ταχύτητες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο πελάτης για τον οποίο κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο σύστημα. Οι άνθρωποι της IBM αναφέρουν ότι είναι καθαρά θέμα χρόνου όλα τα cloud συστήματα να δουλεύουν με παρόμοιο τρόπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC