Στα social media στρέφεται το FBI

Στα social media στρέφεται το FBI

 

να συλλέγει πληροφορίες από τα social media αναζητά το FBI. Στόχος του είναι να δώσει τη δυνατότητα στα στελέχη του να εντοπίζουν ευκολότερα στοιχεία σχετικά με τις υποθέσεις που διερευνούν.

Για το λόγο αυτό η υπηρεσία έχει ζητήσει από εταιρείες του χώρου της πληροφορικής να καταθέσουν προτάσεις σχετικά με τη δυνατότητα σχεδιασμού μιας εφαρμογής η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την συλλογή χρήσιμων πληροφοριών από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, «Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν εξελιχθεί σε μία σημαντική πηγή πληροφοριών, έχοντας γίνει ο χώρος των πρώτων αντιδράσεων σε γεγονότα και εν δυνάμει εξελισσόμενες καταστάσεις». «Οι αναλυτές πληροφοριών πολύ συχνά χρησιμοποιούν κοινωνικά δίκτυα για να λάβουν τις πρώτες ενδείξεις κρίσεων».

Η εφαρμογή που αναζητά το FBI «θα πρέπει να συγκεντρώνει άμεσα σημαντικές δημοσιευμένες πληροφορίες που θα επιτρέπουν στην υπηρεσία να εντοπίζει σημαντικά γεγονότα, περιστατικά αλλά και απειλές». Επίσης, θα πρέπει να μπορεί να «αναζητεί ταχύτατα και να παρακολουθεί λέξεις- κλειδιά». Θα πρέπει τέλος να μπορεί να μεταφράσει σε πραγματικό χρόνο tweets και καθώς και άλλες δημοσιεύσεις που θα γίνονται σε ξένες γλώσσες

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC