Στείλτε σήματα μορς στο Twitter

Στείλτε σήματα μορς στο Twitter

 

περισσότεροι πιστεύαμε ότι μόνο σε βιβλία ιστορίας μπορεί κανείς να βρει αναφορές σε αυτά. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως κάναμε λάθος. Ο κώδικας μορς εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από κάποιους ραδιοερασιτέχνες και μάλιστα έχει και φανατικούς οπαδούς.

Ένας από αυτούς λοιπόν, αποφάσισε να συνδέσει το παλιό με το νέο. Την κοινωνική δικτύωση με τον παππού των τηλεπικοινωνιών. Δημιούργησε λοιπόν μια συσκευή τηλεγράφου η οποία συνδέεται με το Twitter.

Η συσκευή όπως είναι φυσικό δέχεται μόνο σήματα μορς. Μέσω ενός καλωδίου ethernet όμως, τα μεταφέρει στο API του Twitter όπου μετατρέπονται σε κανονικά γράμματα και λέξεις. Τώρα αν μπορείτε να σκεφτείτε έστω και μια πρακτική εφαρμογή αυτής της επινόησης, μάλλον έχετε πολύ πιο ισχυρή φαντασία απ’ ό,τι εμείς…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC