Στην παρανομία το ξεκλείδωμα συσκευών

Στην παρανομία το ξεκλείδωμα συσκευών
Αν και πάρα πολλοί χρήστες ξεκλειδώνουν τις συσκευές τους προκειμένου να τους δώσουν νέες δυνατότητες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παραβιάζουν το νόμο.
Στις ΗΠΑ τουλάχιστον η πρακτική, καταρχάς σε ό,τι αφορά τα smartphone, βρίσκεται στα όρια του νόμου.Ο λόγος είναι ότι παρόλο που η Διεύθυνση Πνευματικής Ιδιοκτησίας της χώρας ανακοίνωσε το 2010 ότι το ξεκλείδωμα δεν είναι κάτι παράνομο, μπορεί να αναθεωρήσει την απόφαση της αυτή. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποια σχετική απόφαση δικαστηρίου, η γνωμοδότηση που έχει δώσει η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν καλύπτει πλήρως τους καταναλωτές. Επιπλέον, καθώς αναφέρει ρητά τις τηλεφωνικές συσκευές, η «άδεια» για ξεκλείδωμα δεν επεκτείνεται στα tablets.

Προκειμένου λοιπόν να προλάβει τυχόν αλλαγές πλεύσης από την υπηρεσία, το EFF (Electronic Frontier Foundation), ζητά από το κοινό να την πιέσει να μείνει σταθερή στις θέσεις της. Προτείνει μάλιστα τη χρήση της ειδικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στην ιστοσελίδα της.

Επιπλέον θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει σαφής αναφορά τόσο για τα tablets όσο και για τις παιχνιδομηχανές. Συσκευές που επίσης δεν δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να τις παραμετροποιήσει

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC