Στη Microsoft ο Σαμ Άλτμαν που αποχώρησε από την OpenAI – Θα ηγηθεί του εσωτερικού τμήματος τεχνητής νοημοσύνης

Στη Microsoft ο Σαμ Άλτμαν που αποχώρησε από την OpenAI – Θα ηγηθεί του εσωτερικού τμήματος τεχνητής νοημοσύνης

Στη Microsoft θα ενταχθεί ο Σαμ Άλτμαν, ο άνθρωπος που ηγήθηκε της OpenAI για την ανάπτυξη του ChatGPT, του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης που συντάραξε τον κόσμο, ανοίγοντας μια νέα τεχνολογική εποχή για την ανθρωπότητα.

Ο Σαμ Άλτμαν απομακρύνθηκε αιφνιδίως από την OpenAI και οι ενέργειες που έγιναν μέσα στο σαββατοκύριακο για την επιστροφή του δεν καρποφόρησαν. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Microsoft, ο Άλτμαν θα ηγηθεί της νέας εσωτερικής ομάδας τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας.

Ο Γκρεκ Μπρόκμαν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και συνιδρυτής της OpenAI, ο οποίος επίσης αποχώρησε από την εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, θα πλαισιώσει τον Άλτμαν στη Microsoft, ενώ ο τεχνολογικός κολοσσός θα κινηθεί «γρήγορα για να τους παράσχει τους πόρους που απαιτούνται για την επιτυχία τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνεργασία μας με την OpenAI και έχουμε εμπιστοσύνη στον οδικό χάρτη των προϊόντων μας, στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε να καινοτομούμε με όλα όσα ανακοινώσαμε στο Microsoft Ignite και στη συνέχιση της υποστήριξης των πελατών και των συνεργατών μας», ανέφερε ο Ναντέλα στην ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται πως η Microsoft τα προηγούμενα χρόνια επένδυσε δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI με στόχο να ηγηθεί της κούρσας για τα νέα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης και να σπάσει την κυριαρχία της Google στις μηχανές αναζήτησης. Η επιτυχία του ChatGPT την κατέστησε πρωτοπόρο και ήδη το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης εφαρμόζεται στη μηχανή αναζήτησης «Bing» της Microsoft.

Μετά την οριστική αποχώρηση του Άλτμαν, η OpenAI ανακοίνωσε την άφιξη του Έμετ Σιρ στην εταιρεία. Ο Σιρ, πρώην επικεφαλής της Twitch, είχε αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της πλατφόρμας streaming που ανήκει στην Amazon, τον Μάρτιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC