Στις ευρωπαϊκές αγορές από σήμερα το Playstation Vita

Στις ευρωπαϊκές αγορές από σήμερα το Playstation Vita

Η νέα φορητή παιχνιδομηχανή της Sony, το Playstation Vita, θα κυκλοφορήσει σήμερα και στην ευρωπαϊκή αγορά, μετά από μια …

επιτυχή πορεία στην Ιαπωνία, όπου έκανε την εμφάνισή της τα Χριστούγεννα και από τότε έχουν πουληθεί περισσότερες από μισό εκατομμύριο συσκευές.

Η συσκευή, που θα διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή και οθόνη αφής OLED πέντε ιντσών (διαγωνίου 12,7 εκατοστών), θα ανταγωνιστεί κυρίως το Nintendo 3DS αλλά και τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, τους υπολογιστές- ταμπλέτες και τις λοιπές φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, που πλέον παρέχουν εφαρμογές βιντεοπαιγνιδιών στους χρήστες.

Το Playstation Vita θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, σύμφωνα με το BBC: Η μία θα διαθέτει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης (με τιμή γύρω στα 275 ευρώ) και η άλλη θα διαθέτει πρόσθετη δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς (3G). Με την κυκλοφορία της συσκευής στην Ευρώπη, θα είναι αμέσως διαθέσιμοι για αγορά 30 διαφορετικοί τίτλοι παιχνιδιών.

Οι αναλυτές, όμως, περιμένουν να δουν σε ποιο βαθμό οι χρήστες έχουν πλέον αποκτήσει για τα καλά τη συνήθεια να παίζουν βιντεοπαιγνίδια σε άλλες φορητές συσκευές και αν μια εξειδικευμένη παιχνιδομηχανή θα προσελκύσει το ενδιαφέρον τους όπως και παλαιότερα. Όλοι συμφωνούν πάντως ότι η αγορά έχει γίνει πιο ανταγωνιστική.

Η Sony δήλωσε ότι οι πελάτες στους οποίους πρωτίστως στοχεύει για την πρώτη διετία κυκλοφορίας του νέου προϊόντος της, είναι οι χρήστες 18 έως 25 ετών που έχουν εμπειρία ως gamers και συνεπώς δεν αρκούνται να παίζουν βιντεοπαιχνίδια σε ένα smarphone. Στη συνέχεια, θα επιδιώξει να διευρύνει τη γκάμα του αγοραστικού κοινού, π.χ. με νεότερους καταναλωτές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC