Συγγενείς νεκρών ζητούν τον έλεγχο των λογαριασμών στα social media

Συγγενείς νεκρών ζητούν τον έλεγχο των λογαριασμών στα social media

Μια νέα διαμάχη έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ για το κατά πόσο πρέπει οι συγγενείς νεκρών να παίρνουν τον έλεγχο …

των λογαριασμών που διατηρούσαν οι εκλιπόντες στα social media.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Τζένα Μουρ, μιας κοπέλας από τη Νεμπράσκα, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Δύο χρόνια αργότερα, φίλοι της εξακολουθούν να στέλνουν μηνύματα στο λογαριασμό της στο Facebook, γεγονός που φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τα αδέλφια της.

«Θέλω να βλέπω τις φωτογραφίες της, αλλά όταν επιλέγω εγώ, όχι κάθε φορά που μπαίνω στο Facebook. Οι φίλοι της δεν σταματούν να αναρτούν φωτογραφίες της και αυτό, για εμάς, είναι βασανιστικό», λέει η μεγάλη αδελφή της Τζένα.
Οι γερουσιαστές της Νεμπράσκα ετοιμάζουν ένα νομοσχέδιο που θα δίνει στους συγγενείς τον πλήρη έλεγχο των λογαριασμών των δικών τους στα social media. Έτσι οι συγγενείς θα μπορούν να απενεργοποιούν τους λογαριασμούς. Οι υπέρμαχοι του νόμου θεωρούν μεγάλη παράλειψη το ότι δεν υπάρχει, ουσιαστικά, πρόβλεψη για οριστική διαγραφή των λογαριασμών, ακόμη και ανθρώπων που έχουν πεθάνει.

Ωστόσο, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τις εταιρίες και τα social media τονίζουν ότι το νομοσχέδιο έχει πολλά σημεία που χρειάζονται περαιτέρω αποσαφήνιση. Για παράδειγμα, θεωρούν ότι ο λογαριασμός θα πρέπει να περνά στον έλεγχο των συγγενών, εφόσον ο κάτοχός του έχει ζητήσει κάτι τέτοιο στη διαθήκη του. Ωστόσο, αυτό περιπλέκει την κατάσταση, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών των social media είναι μικροί σε ηλικία και είναι φυσικό να μην έχουν συντάξει τη διαθήκη τους!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC