Συνδεσιμότητα Thunderbolt και στα PC με Windows

Συνδεσιμότητα Thunderbolt  και στα PC με Windows

 

Η Intel παρουσίασε πριν από λίγους μήνες το Thunderbolt, ένα νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας με βασικό χαρακτηριστικό τις πολύ υψηλές … ταχύτητες. Η νέα αυτή τεχνολογία έκανε το ντεμπούτο της στα MacBook Pro και τώρα έρχεται και η σειρά των υπολογιστών με Windows. 

Η Acer και η Asus ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν αυτό τον καιρό νέους υπολογιστές, μεταξύ αυτών και Ultrabooks, οι οποίοι θα είναι εξοπλισμένοι με θύρα Thundebolt. Ο Mooly Eden της Intel εμφανίστηκε στο Intel Developer Forum με ένα Windows PC συνδεδεμένο με SSDs. Με τη βοήθεια του Thunderbolt, το Eden πραγματοποίησε ταυτόχρονα 4 streaming ασυμπίεστου video με ταχύτητα 700 megabits ανά δευτερόλεπτο.

Το Thunderbolt επιτρέπει αμφίδρομη επικοινωνία μέσω χαλκού με ταχύτητες έως 10Gbps ανά κανάλι. Πρόκειται για μια τεχνολογία που βρισκόταν για αρκετό καιρό υπό ανάπτυξη στα εργαστήρια της Intel με την κωδική ονομασία Light Peak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC