Τέλος οι μικρές φωτογραφικές: Η τάση θέλει drone, action cams και μηχανές 360 μοιρών

Τέλος οι μικρές φωτογραφικές: Η τάση θέλει drone, action cams και μηχανές 360 μοιρών

Εγκαινιάστηκε στην Κολωνία η μεγαλύτερη έκθεση φωτογραφικών ειδών στον κόσμο Photokina που φιλοξενεί χιλιάδες κόσμου, φαν της φωτογραφίας, επαγγελματίες και μη.

Σύμφωνα με τους εκθέτες, η τάση πλέον στη φωτογραφία είναι φωτογραφικές drone, action cams και μηχανές λήψης 360 μοιρων ενώ παρελθόν αποτελούν οι μικρές φωτογραφικές μηχανές τσέπης.

Αν και η Photokina είναι η μεγαλύτερη έκθεση φωτογραφικών ειδών στον κόσμο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Deutsche Welle, είναι πλέον σχεδόν αδύνατο να βρει κανείς εκεί φωτογραφικές μηχανές compact.

Μόνο λίγοι κατασκευαστές προσφέρουν ακόμα τις φωτογραφικές μηχανές που χρησιμοποιούν οι ερασιτέχνες του είδους.
Ο ανταγωνισμός των smartphone είναι ανελέητος και κατάφερε σχεδόν να τις εξαφανίσει. «Τα φθηνά μοντέλα δεν υπάρχουν πια στο εμπόριο. Κάποιοι κατασκευαστές αποσύρθηκαν τελείως από αυτό το μοντέλο», λέει η Κονστάντζε Κλάους από την Ένωση Βιομηχανιών Φωτογραφικών Ειδών.

Διαφορετικά είναι τα πράγματα για τις πιο ακριβές φωτογραφικές μηχανές compact που στοιχίζουν μεταξύ 200 και 600 ευρώ. «Εκεί το πεδίο είναι ευρύ, υπάρχουν καινοτομίες. Αξίζει τον κόπο να γίνουν επενδύσεις σε αυτό τον τομέα της βιομηχανίας» υπογραμμίζει η Κονστάντζε Κλάους. «Πριν ήταν περιζήτητες οι μικρές φωτογραφικές μηχανές, ήταν φθηνές και για την τσέπη. Σήμερα ζήτηση έχουν οι πιο μεγάλες, οι οποίες έχουν περισσότερες τεχνολογικές δυνατότητες».

Όλα τα νέα μοντέλα και οι τάσεις
Η Photokina της Κολωνίας με περίπου 1.000 εκθέτες από 40 χώρες και πάνω από 180.000 επισκέπτες διαρκεί μέχρι την Κυριακή. Στα περίπτερα της, μπορεί κανείς να δει αρκετούς νεωτερισμούς. Σε όλα τα νέα μοντέλα πάντως το κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι συνδέονται με τα smartphone, στοχεύουν στην καλύτερη ποιότητα της φωτογραφίας και στοιχίζουν περισσότερο από 650 ευρώ.

Το τέλος των ψηφιακών μηχανών
Το τοπίο στην αγορά φωτογραφικών μηχανών αλλάζει ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Οι πωλήσεις των ψηφιακών μηχανών μειώθηκαν στο μισό από το 2011 μέχρι το 2015 και από τα 8,5 εκατομμύρια οι πωλήσεις έπεσαν στα 4 εκατομμύρια. Οι πωλήσεις των φωτογραφικών μηχανών compact μειώθηκαν από τα 7,5 εκατομμύρια στα 3 εκατομμύρια. Οι αρνητικές τάσεις συνεχίζονται και το 2016.

Η Εταιρεία για την Έρευνα των Καταναλωτών υπολογίζει με αύξηση μόνο για εκείνα τα προϊόντα τα οποία θα έχουν μια «σημαντική υπεραξία σε σχέση με τα smartphone».

Οι φωτογραφικές compact όσο απλές και εάν είναι στη χρήση τους δεν έχουν πια μέλλον. Οι εποχές αλλάζουν γρήγορα και κυρίως στον ψηφιακό κόσμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC