Τα τεχνολογικά gadgets ακονίζουν το μυαλό

Τα τεχνολογικά gadgets ακονίζουν το μυαλό

 

Μπορεί οι εκπαιδευτικοί να «εξορίζουν» από τις σχολικές αίθουσες τα  τεχνολογικά gadgets , όπως είναι τα smartphones, όμως αποδεικνύεται … ότι ακονίζουν το μυαλό των μαθητών, βελτιώνοντας τις επιδόσεις τους. 

Σύμφωνα με σχετική έρευνα τα έξυπνα τηλέφωνα βοηθούν τους μαθητές να μεγιστοποιήσουν τις ικανότητές τους στην μάθηση, με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούνται από την ηλικία των εννέα ετών, δηλαδή από μαθητές της Ε’ τάξης του δημοτικού σχολείου.

‘Αλλη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε το 2008, δείχνει ότι τα έξυπνα κινητά βοηθούν τους μαθητές να εμπεδώσουν νέες πληροφορίες και μία τρίτη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων βοηθούν στη βελτίωση της ομαδικής εργασίας. Ανάλογα οφέλη για τους μαθητές προκύπτουν από την χρήση των iPads και άλλων συσκευών του είδους, που είναι γνωστές ως ταμπλέτες.

Στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα, αρκετά σχολεία έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα βιβλία με ταμπλέτες. Στις αρχές του χρόνου, ένα γυμνάσιο στο Κεντ έγινε η πρώτη σχολική μονάδα στη Βρετανία, που εφοδίασε κάθε έναν από τους 1.400 μαθητές με ένα iPad. Το παράδειγμα ακολούθησε ένα άλλο σχολείο στο Έσεξ, προχωρώντας στην αγορά 1.200 τέτοιων συσκευών. Αλλά σχολεία δημιούργησαν ειδικές εφαρμογές που δίνουν τη δυνατότητα στους γονείς να ελέγχουν, μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, ποιες σχολικές εργασίες έχουν κάνει τα παιδιά τους.

Το κλειδί βρίσκεται ακριβώς εκεί, στις εφαρμογές, γνωστές και ως apps. Μία τέτοια εφαρμογή επιτρέπει στα παιδιά να μαθαίνουν παίζοντας, καθώς επιτρέπει στους μεγαλύτερους μαθητές να αναλαμβάνουν τον ρόλο του δασκάλου και να διδάσκουν τους μικρότερους. Μία άλλη εφαρμογή είναι ένα κουίζ γνώσεων, που εάν απαντηθεί σωστά επιβραβεύει τον μαθητή με το δικαίωμα να παίξει ένα παιχνίδι στη συσκευή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC